Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Zelenka natocil svou nejlepsi inscenaci od Brouka v hlave. Samozrejme, nejake scenaristicke mouchy to melo ( napriklad KOBRA vtrhuvsi do sidla starenky pote, co dvakrat vystrelila z poplasnaku), ale jelikoz nejsem jisty redaktor aktualne.cz a nemam proto potrebu nazyvat mistry remesla "nejvetsim hereckym odpadem, jaky si lze predstavit", davam bez uzardeni plny pocet. Ja totiz opravdu po CT nepozaduji, aby "suplovalo americke kabelovky", ale bohate si vystacim s ceskou hereckou extraligou, do ktere pani Bohdalova anebo panove Preiss s Vetchym, nepochybne patri. Pred prvni jmenovanou jeste smekam az na zem za jeji neutuchajici vitalitu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ale jo, me, celkem tradicne straveny nedelni vecer s CT uspokojil. Vdecny namet, ktery filmare nikdy neprestane lakat. Dej je sice bez zvratu a dle ocekavani..., je ovsem zajimave sledovat postavu syna (Vetchy), ktery na zaklade natlaku sve zeny (Vilhelmova) a znameho pravnika (Dulava) moralne selhava. Tema zajimave, herecke vykony dobre, jinak standartni a prumerne. ()

Reklama

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Naprosto nelegitimní ohlasy ostatních hodnotitelů dokazují, že jsou pouze omezenými infantilními postavičkami ve hře "jak dopálit ČT". Nedovedou se podívat pod pokličku celé té frašky kolosu českých filmů a nemohou, snad ani nechtějí, přiznat, že se konečně českým filmařům něco podařilo. Herecké výkony jsou samozřejmě díky obsazení takřka dokonalé, jediné faux pas si zde ušila Tatiana Vilhelmová, která svým mnohdy až příliš okatým vyjadřováním emocí přehrávala. Děj je skvělý, myslím, že velmi reálný, dobře zpracovaný a scenáristicky zvládnutý. Za mě 95%. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Stále fantastická Jiřina Bohdalová ve filmu o lidské chamtivosti a nenažranosti. Výborný scénář, vynikající herecké výkony - a to nejen v hlavní roli, např. Táňa Vilhelmová jako bezcharakterní zlatokopka byla také úžasná - skvěle zahráno nebo naučeno životem? :D Zkrátka, takhle by měl vypadat každý tuzemský film, a našinec by mohl být právem na co hrdý. Každý milion dobrý - pro mne největší překvapení letošního roku. Alespoň prozatím. Nejsmutnější na tom celém je, jak je to pravdivé... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak Rákosníček vypustil rybník.. Lidé si jsou schopni provést horší věci i kvůli mnohem menším penězům, takže téma je velmi aktuální, jenže to by z toho nesměl Zelenka udělat komédii spíchnutou horkou jehlou. Postavy Vilhelmové a Hrušínského byly jen trapné karikatury, zmateně hrající Vetchý působil, že se každou chvíli rozbrečí, snaha o humor působila kontraproduktivně a o nějaké psychologii postav nemůže být řeč. Jiřina poprvé na dozorčí radě nebo zásahovka v akci byly už jen takové třešničky na žluklém narozeninovém dortu, který mohl chutnat mnohem lépe, kdyby se přehnaně oddaný kuchař držel receptu dobře napsaného dramatu. Nu co, buďme rádi, že se nenaplnil můj předpoklad a Piškula na konci nezatančil waltz s handicapovanou slečnou na vozíku.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Irena (Jiřina Bohdalová) odříkává na poradě šest základních fází plánování, jsou to: Zaprvé nadšení, zadruhé vystřízlivění, zatřetí zděšení, začtvrté hledání viníků, zapáté potrestání nevinných, zašesté vyznamenání nezúčastněných. Text nevymyslel autor scénáře, ale nejspíše lidová tvořivost. Ještě v dobách hlubokého socialismu koloval republikou jako ilegální samizdat. (sator)
  • Při soudním procesu má na sobě advokát JUDr. Nebeský (Viktor Preiss) advokátní talár. Takový talár však advokáti nosí pouze při obhajobě v trestním řízení a dále v řízení u Nejvyššího soudu, Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu; u běžného občanskoprávního řízení jej advokáti nepoužívají. (Morttuus)

Reklama

Reklama