Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

dawe787 

všechny recenze uživatele

Bohdalka na svůj věk hraje suprově(vzhledem k tomu, že většina lidí už prdí v jejím věku do hlíny nebo si sotva dojdou na wc), role Tatiany a Ondry se mi taky líbila, hlavně ta finalní beznaděj a sklíčenost Vetchého v roli syna(kdyby tak předtím více komunikoval s máti...) Zvolené téma nebylo špatné, ale nebylo to kapku přehnané? copak by nikdo vyšiloval kvůli pár mega při milardovém majetku? nějak se mi nechce věřit, že by to někdo jak hovado řešil takhle radikálně. Měli zvolit průměrnou rodinu s polorozpadlým barákem, pár statisíci na účtě,k tomu jouda s pořádnou exekučkou a pak by to dostalo ten správný šmrnc, toť můj názor, tyto fakta a tak vysoké částky ubírají na realitě jinak dobrého námětu. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Jeďte. Prachy dělaj člověka, doslova a do písmene. A zatímco pro mne zde zůstává sympatičtější ta starší generace herců, tak ta mladší mne iritovala. A to nejen nepříjemností charakteristik jejich jednotlivých postav (zde musí dojít k naprostému pochopení), ale též svým hereckým projevem, který byl víc neprofesionální než by bylo u takového projektu záhodno. Příště třeba i méně známé tváře, zato se schopností hrát vážnější, smysluplnější role než je u těchto zvykem. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nooo, velmi příjemné překvapení. Jen náhodou objevený snímek mne zcela zaujal, ať už herectvím, nebo scénářem. A nakonec i příběhem jako takovým, kdy se mezi milionáři perou o další mamon. Hamty, hamty, jak se říká. Jednotlivé herce či postavy nelze vynášet, zaujali vlastně všichni. A tak trošku zamrzel konec příběhu, který snad mohl být dotažen ještě více. Takže pro mne skvělý film a zcela jistě v budoucnu mrknu znova. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kam se ty krávo furt ženeš? Irena (Jiřina Bohdalová) odříkává na poradě Šest základních fází plánování, jsou to:  Za prvé nadšení, za druhé vystřízlivění, za třetí zděšení, za čtvrté hledání viníků, za páté potrestání nevinných, za šesté vyznamenání nezúčastněných. Text nevmyslel autor scénáře, ale nejspíš lidová tvořivost, ještě v dobách hlubokého socialismu koloval republikou jako ilegální samizdat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na TV produkci ČT celkem slušné resp. koukatelné. Bohdalka předvedla, že jí hraní před větším štábem ještě nečiní potíže a po všech těch vařeních a zahrádkářských pořadech je to celkem milé zjištění. Dalším milým zjištěním byl nestárnoucí Viktor Preiss, který plný sil a na vrcholu se rozhodl skončit s herectvím, protože chce :-). Jinak to celé byla tak trochu předvídatelná pohádka ,, O zlém synovi, ještě zlejší snaše a hodném vnukovi'' kde nakonec darebáci spláčou nad hamižností a hodní budou odměněni. A aby to nebylo tak blbé, konec přeci jen neskončí svatbou a hostinou. Vetchého přehrávání mne místy štvalo, nechápal jsem co se s ním děje... Nevím kdo byl tím geniálním hlasem, ale evidentně kohosi napadlo do filmu nešoupnout i Donutila, za což jsem mu nesmírně vděčen. Koukat se na to dalo, ale pokud chtěli Bohdalové dát nějaký širší prostor, chtělo to lepší scénář. Věřím, že by ukázala víc. Tři obálky tisícovek. * * * ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Filmovalo se i v restauraci LA BOCA v Praze v Truhlářské ulici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Jako scenárista musel Zdeněk Zelenka sladit vývoj filmového příběhu s právní procedurou, která se týká zbavení svéprávnosti, takže byl vděčný za rady exministra zdravotnictví Ivana Davida i advokáta Tomáše Sokola. (rakovnik)

Reklama

Reklama