Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Za dobrotu na žobrotu, tak to nepochybne býva nielen vo filme. Kam môže viesť chamtivosť sa dá tušiť, len situácie v tomto filme sú trochu viac absurdné, ako by sa na psychologickú drámu patrilo. Kľudne by som doplnil aj žáner komédia, niektoré situácie si o to žiadali. Bohdalová ako nóbl pani a zároveň ošumelá starká nemohla sklamať a prajem jej k sviatku ešte veľa úspešných rolí. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Bohdalka na svůj věk hraje suprově(vzhledem k tomu, že většina lidí už prdí v jejím věku do hlíny nebo si sotva dojdou na wc), role Tatiany a Ondry se mi taky líbila, hlavně ta finalní beznaděj a sklíčenost Vetchého v roli syna(kdyby tak předtím více komunikoval s máti...) Zvolené téma nebylo špatné, ale nebylo to kapku přehnané? copak by nikdo vyšiloval kvůli pár mega při milardovém majetku? nějak se mi nechce věřit, že by to někdo jak hovado řešil takhle radikálně. Měli zvolit průměrnou rodinu s polorozpadlým barákem, pár statisíci na účtě,k tomu jouda s pořádnou exekučkou a pak by to dostalo ten správný šmrnc, toť můj názor, tyto fakta a tak vysoké částky ubírají na realitě jinak dobrého námětu. ()

Reklama

Tosca 

všechny recenze uživatele

Tedy takovou snůšku scenáristických klišé, nepravděpodobných situací (zásahová jednotka) a slizovitých postav (v čele s J. Dulavou a J. Hrušínským) jsem už dlouho neviděl. Naštěstí to zachránili aspoň někteří herci: O. Vetchý, V. Preiss a především jubilantka Jiřina Bohdalová. Ta by si ale bývala zasloužila lepší scénář. Protože jinak námět samotný špatný nebyl. Bohužel i po režijní stránce šitý horkou jehlou... ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu film vypadá jako komedie a to funguje docela dobře, no pak se to zvrtne a trochu se to tlačí do dramatických poloh, které místy jsou až moc neuvěřitelné a nejhorší je, že film tu a tam dokáže působit parodicky až trapně, hlavně například nevěrohodný výkon Vilhelmové. Celkově dobrý námět a průměrné až slabé zpracování, ale jako televizní kousek to špatné není. Vetchý a Bohdalová to herecký docela táhnou, jinak nic moc, ale nevadilo mi to. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, že si Jiřina Bohdalová svým chováním vůči spolupracovníkům zajistila, že s ní je ochoten a schopen pracovat pouze devótní Zdeněk Zelenka, který poslední léta dokazuje, že prostě není schopen natočit kvalitní inscenaci. Navíc napsal i scénář, takže Bohdalka dostala k narozeninám k uzoufání tuctový příběh o prozřivší hrabivé milionářce, která po hraničním zážitku se smrtí přehodnotí své životní priority. Přidejte rodinného právníka a nepříliš loyální služku, schizofrenního syna a - jaké překvapení! - zlou a sobeckou snachu a máte koktejl na nedělní večer. Lid je nutno utvrzovat v odporných stereotypech, o tom žádná. O dalších hvězdičkách dolů rozhodl "nečekaný obrat" v půlce filmu, kdy se racionální (i když trošičku naivní) milionářka náhle rozhodne vystrnadit podplacené úředníky (ach!) střelbou z poplašné pistole. WTF!? To jako fakt? Od té chvíle jsem to musel přestat sledovat, takže nemohu popsat genielní herecký přerod Bohdalové ze sebejisté dürrenmatovské staré dámy ve fanyovský uzlíček nervů. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Filmovalo se i v restauraci LA BOCA v Praze v Truhlářské ulici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama