Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (90)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Méně sofistikované Falling Down říznuté ritchiovskou kriminálkou. Nemá to takový dopad jako jedno a není to tak nadsazené jako druhé, ale to, co to dělá, to dělá dobře. S hlavními hrdiny se dá lehce ztotožnit a místo, aby si svými akcemi výrazněji pomohly, je spíš svět válcuje a jsou na tom pak ještě hůř. Umí to navodit pocity frustrace či melancholie a ve vyhrocených situacích podstatně potemnit a zdrsnět. Přestože to mění žánry, scénář vždycky přijde se zvratem nebo vysvětlením, které vás vrátí do rovnováhy. A vůbec je mnohem chytřejší, než bych od něj čekal. No a potom je tu samozřejmě vždy skvělá Melanie Lynskey, jež by si zasloužila víc hlavních rolí. Moc příjemný zážitek. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Od téhle netflixové produkce jsem čekala o dost víc. I když jsem předpokládala, že světové to nebude, asi bych uvítala lepší humor a peprnější dialogy. Hlavní ženská postava se mi navíc zrovna moc nezamlouvala. O něco zábavnější byl Elijah Wood v podobě podivného souseda. Nejvtipnější roli tu ale asi předvedla Chrtistine Woods alias tak trochu sjetá znuděná manželka. To byl asi jediný moment, kdy jsem se smála nahlas. Příběh totiž jinak za moc nestál. Na konci se sice děj dostává do trochu brutálnější sféry, ale není to nic co by ho dělalo zapamatovatelnější. Slabší průměr. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že podobně černé komedie se pomalu,ale jistě točí méně, než tomu bylo v devadesátkách, a to je podle mě škoda. Když je člověk zrovna dobře naladěný, tak mu to může sednou přesně jako mně. Melanie Lynskey byla šáhlá už jako Rose v Dva a půl chlapa, takže jsem se na ni rychle napojila a moc mě bavila, stejně jako její zvláštně ujetý soused Elijah Wood, který kdyby nevenčil zrovna svého psa, tak by byl možná nepovšimnut, a to by byla opravdu velká škoda. Tyhle dva spojí náhoda a rozjíždí se vtipná jízda a parádní "cool" pátrací akce na vlastní pěst, kterou jsem už dlouho neviděla. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Nevídaná zručnost manipulace s proměňováním žánrových mechanismů napříč filmem, okořeněná špetkou černého a situačního humoru. Elijah Wood si teda ke svému výkonu zasloužil vhodnější spoluhráčku, ale to je jen drobná kaňka na jinak dokonalém ubrusu a v celkovém součtu tak jde o žánrovou delikatesu, za kterou je vidět přehršel tvůrčího nadšení. RECENZE ZDE. (Komentář psán v nostalgickém duchu způsobeném nalezením souboru s názvem "peprné hrátky se slovíčky".) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Melanie Lynskey a Elijah Wood jsou skvěle šílená dvojice a na jejich výkonech film stojí, i když on celkově stojí na zvláštních postavičkách, které se zde objevují, a na zvratech, k nimž dojde. I když to vypadá jako celkem obyčejný depresivní film, tak se to docela zvrtne v bizarně kriminálním stylu. Drsnost místy celkem překvapí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)
  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)

Reklama

Reklama