Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemná vražda ve Valašském meziříčí z ledna 1996 přivedla kriminalisty ke skupině zločinců z druhého konce republiky, která vstoupila do dějin české kriminalistiky jako Kolínský gang. Jeho hlavou byl Oto Biederman, zločinec se zálibou ve zbraních a bojových uměních, který pro své obohacení neváhal vraždit. Za účast na pěti vraždách si skupina odnesla od soudu celkem osmdesát jedna a půl roku vězení. Oto Biederman doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela by mne zajímal Biedermanův psychologický a psychiatrický posudek. On se ani netajil tím, že oběti jsou mu putna. Jak v závěru říká, že ty problémy za ty malé peníze ani nestály, tak to bylo, jak kdyby mluvil o prodeji jablek a ne o násilných trestných činech.  Je zvláštní, že v těch předešlých zmizeních a vraždách policisté žádný posun neudělali. Není to poprvé, co se to vyšetřování v tomto kraji moc nepohnulo, čím to asi bylo? ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je fakt sada, jak to hovado Oto Biederman v rekonstrukci popisuje a ukazuje jak vraždil a jak bodal nožem do těla své oběti. Divím se, že neměl vůbec pouta, i když by asi nic nezmohl, ale i tak bych nechtěl být v roli toho týpka, co předváděl oběť. Biederman mě trochu připomíná mého kamaráda, asi se mu budu vyhýbat :D. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vraždu v hotelu Apollo si pamatuju ještě velmi dobře. Chodil jsem v té době do sedmé třídy a Valašské Meziříčí je od nás jen coby kamenem dohodil. Bylo z toho tehdy „velké haló“…Co se Kolínského gangu týče, je jen dobře, že je všechny pozavírali a Oto Biederman dostal doživotí. Takové chladnokrevné zrůdy nemají mezi námi co dělat. Až jsem seděl s otevřenou pusou a poslouchal je, když spolu se Šťastným dělali rekonstrukce vražd a bez emocí mluvili o zabíjení… ()

Zajímavosti (4)

  • Sudca Tomáš Tkačík spomínal, že Biederman na procese neprejavil žiadnu ľútosť: „Súdil som aj iné vraždy, ale niečo tak premyslené, remeselne vykonané a ešte s takým počtom mŕtvych, to som predtým, a našťastie ani potom, už nezažil. Ten človek prejavil neuveriteľnú neúctu k ľudskému životu, ktorý pre neho neznamenal vôbec nič.“ (Arsenal83)
  • K roku 2022 si Biederman odpykával doživotný trest vo väznici Rýnovice. Jeho žiadosť o podmienečné prepustenie po 25 rokoch vo výkone trestu zamietol Okresný súd v Jablonci nad Nisou aj sťažnostný Krajský súd v Ústí nad Labem - pobočka Liberec a verdikt v novembri 2022 potvrdil aj Ústavný súd: "Nedošlo u neho k plnej resocializácii, aby bolo možné vylúčiť, že v budúcnosti sa dopustí trestnej činnosti," zdôvodnila sudkyňa Alena Štěpánová. (Arsenal83)
  • V roku 2022 pred žiadosťou o prepustenie Biederman uviedol, že oľutoval svoje činy: „Ja ľutujem hlavne to, čo som urobil. Nemôžem povedať, že sa neľutujem, nejaká sebaľútosť tam je. Ja už vlastne de facto ľutujem úplne všetko. Toho, čo som urobil - tých ľudí, ktorý som so svojimi komplicmi zabil. Ľutujem ich blízkych, svojich blízkych, blízkych svojich komplicov, pretože svojim priznaním som ich tam vlastne položil.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno