Reklama

Reklama

Zeki Müller (Elyas M'Barek) byl jako učitel-samouk vždy zastáncem drsných a nezvyklých metod. Přiměřené násilí na žácích mu nikdy nebylo cizí. Ať už po nich střílel, nasazoval jim pouta, využíval elektrošoky nebo je dokonce nutil se něco ve škole naučit. Ale teď, v třetím díle filmové série Fakjů pane učiteli, přichází okamžik pravdy. Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí zavření. Poradce pro volbu povolání oznámil Zekiho třídě, že po škole nemají nikde žádnou šanci a navíc je teď čekají testy, které mají prověřit jejich schopnost vůbec dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne děsivá deprese. Pedagogové se bojí, že přijdou o práci. Studenti propadají zoufalství z toho, že dveře k lepší budoucnosti jsou pro ně definitivně zavřené. Ředitelka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všechny tyto starosti s radostí hodí na krk hlavně Zekimu a nové školní posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hueller). Mají se postarat o několik rychlých, výrazných studentských úspěchů, aby zabránili zavření školy. A tak jsou na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny. Na programu se musí objevit i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole. Je tedy na Zekim, aby své svěřence konečně donutil vzít osud do vlastních rukou. Jenže jedna věc je někoho přesvědčit a druhá, aby to pak dotyční i udělali. Na řadu přichází další Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou. Protože studenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak mají vedle obtížné vzdělatelnosti i jiné, hodně odlišné problémy. Je vůbec nějaká naděje, že Zeki k maturitě protlačí celou 11. B? (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (194)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

(Pravdepodobne) Záverečný diel príbehu „FJG“, napriek pár skvelým odkazom pre súčasnú a budúcu generáciu mladých ľudí, vo mne nevyvolali také pocity, aké som čakal. Zvolená koncepcia nie je zlá a svojským spôsobom sa snaží upozorniť na aktuálne problémy jak v živote školákov, tak aj vo školstve (samozrejme všetko len z obecného hľadiska). Na druhej strane však tomu použité zábavné scény nefungujú tak, ako kedysi. A ešte k tomu celý príbeh je zbytočne nafúknutý na 120 minút. Skrátiť minimálne o 30 minút. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Pořád se příběh snaží udržet to "své". Jenže koukat potřetí na to samé není úplně ono. Aby film dosahoval kvalit svého prvního dílů, musel by přijít s něčím novým. To se bohužel nestalo. Film je ale i tak plný vtipů a zábavných scének, jen tomu chybí něco navíc. Něco, co by z filmu udělalo opravdu něco neotřelého a originálního. Prosně něco víc, než jen pohodový snímek na jeden večer. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Do třetice opět za 5. Pravděpodobné uzavření trilogie režijní, scenáristické a herecké kulometné palby satirických komedií o boji mezi zkaženou mládeži a učiteli za pomocí ironie a černého humoru. Souhlasím, že poslední díl je i zároveň nejslabším. Možná proto, že není už tak čerstvý a originální jako díl první. Stále jde ovšem o nadprůměr v žánru jak pojmout film o adolescentech, který není jak z Disney Channelu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fakjú pán profesor je jedna s tých sérii, kde sa nadmieru vydaril prvý diel, ale na tie ostatné už neostali žiadne dobre nápady. Dvojka ma ešte bavila, ale trojka je už celkom nuda. Miestami sa stále nájde nejaká lepšia scéna a Elyas M'Barek je pohoďák, ktorý zabaví, no bohužiaľ aj ten celkom zmäkol. Až tak, že si nechá pchať diazepam do riti. Prvý diel fungoval výborne predovšetkým kvôli súhre Zekiho a Lisi. Dvojka mala ešte celkom dobre nápady, no a trojka nemá zlý námet, ale už to nebaví tak ako predošle diely a zo záveru by sa dalo vytrieskať oveľa viac. Nakoniec to ostalo nedotiahnuté a po dopozeraní sa tak obzriete iba za prvým dielom. P.S.: odporúčam dopozerať do konca. 60% - 3* ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Jedná sa síce asi o najhorší diel z celej trilógie, ale podľa mňa sú medzi jednotlivými dielmi minimálne rozdiely a aj tento dokázal zabaviť a udržať laťku na nadpriemernej úrovni. Tento diel mi pripadal viac bláznivý a menej vtipný ako predchádzajúce dva, ale zábava to bola a taktiež bolo fajn vidieť takmer komplet zostavu opäť pokope. Veľmi obstojný záver trilógie. 6,5/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Keď sú Chantal (Jella Haase) a Danger (Max von der Groeben) v knižnici, Chantal vytiahne z regálu starú knihu a následne z nej sfúkne prach. To je však nezmysel, keďže prach na knihu padal zhora, nie na prednú stranu. (Astonko)
  • Když přijedou naštvaní studenti za Zekim (Elyas M'Barek) na hřiště, omylem pustí z reproduktoru písničku „Bibi & Tina“, proti čemuž se hned hlasitě ohrazují. Jde přitom o titulní píseň filmu Bibi & Tina (2014), ve kterém hrál představitel Dangera Max von der Groeben. (TaNya_)

Reklama

Reklama