Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

campix 

všechny recenze uživatele

Robinsonův ostrov je o parník nejlepší česká reinkarnace US verze Trosečníka, bohužel čím déle jsem tuto reality show sledoval tím šlo moje hodnocení dolů. Začneme-li u moderátora, který je hodně prkenný a bez charizmatu (ale tak to byl i Probst v prvních sériích), tak to by se dalo ještě zvládnout. Přičteme-li nepřesvědčivý cast, kde je i přes pár ''hráčů'' hodně vaty okolo, tím pádem není hra vůbec agresivní a spíše jde o nepohodu trosečníků na ostrově, než nějakou strategickou hru. Největší problém vidím v počtu dílů. Momentálně je ve hře stále něco kolem 8 hráčů a to už máme díl 25. Jednotlivé díly mají podivnou strukturu a tím, že se vylučuje až každý druhý díl, tak hra nemá vůbec spád a polovina dílů je téměř o ničem. Další mínusy jsou již drobnosti, jakože hráč, co je evakuovaný do zdravotnické péče, se o pět dílů vrátí zpět jako by se nic nestalo, nesmysl. Abych nebyl pouze kritický, tak se mi líbilo několik twistů, očividná inspirace US verze v soutěžích. Stále to nejlepší, co u nás v této kategorii vzniklo, ale má to stále více než dost mínusů. ()

Jimmy15 odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale sračka. Mimo to, že tam chybí napětí, akce, konflikty apod., ale taky co bychom chtěli od české napodobeniny Survivlu. Česká produkce nejen, že prakticky opsala celou formu, scénář a nápad od amerického originálu, ani obsazení soutěžícími se moc nepovedlo. Vedle finančního poradce skáče kosmetička, ajznboňák a vypatlaná Plejmejt. Čekal jsem jen na chvíli, kdy ti soutěžící řeknou „Ahoj Jeffe“, jak je to totožné. Prostě Nova posrala všechno, co se dalo. Pamatuju si, že tak před 10 lety bylo něco podobného s Vašutem. Nejspíš to nemělo taky valný úspěch a všichni jsou rádi, že se na to úspěšně zapomnělo a přesně to, čekám i od tohoto. Ale jak jsem psal, nejvíc mě VYSÍRÁ to, že je úplně stejný, nepřišli s ničím novým, čekaj, že se se asi fakt přiblížej Survivlu. A ten moderátor, nikdo ho nezná, je nudnej, jeho monotónní uvádění je taky o hovně. No nic, stačilo vidět dva díly a měl jsem zkaženej celej den. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Je to špatné, né že ne. Moderátor je strašný, ale pokud to berete jako dobrý vtip, pak jeho strojený přednes funguje jako velmi zábavný motiv reality show. Daleko hrůznější je obsazení účastníků, kteří hru pojali jako válení po pláži s občasnými pseudo herními machinacemi. Občas nějaká ta hádka a podrazy a občas alespoň docela zábavné hry. Od Robinsonova ostrova jsem čekal průzkumy džungle, vyrábění a zdokonalování tábora, vymýšlení zábavy, lovení, chytání ryb...zkrátka něco na motivy Robinsona. Nic z toho. Všichni zalezou na pláž a kecají o kravinách. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi převzatý koncept klasickýho survivora, na nic si to nehraje. Ten Vašutův mě nebavil vůbec. Bohužel ke konci bylo vše rozehrané tak, že už to nikoho nepřekvapila. Mladí fanoušci survivera měly velkou výhodu oproti starším, kteří naivně mysleli, že se hraje podle toho kdo si to jak zaslouží. Tadle naivita trosečníků byla vidět i v prvních řadách amerického survivera Jeffa Probsta, než se ukázalo, že asertivita a snaha být co nejvíc užitečný vás před taktikou ostatních neochrání. ()

CorteX^ 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, na tv se již nějaký pátek nedívám, ale dali jsme tomu s přítelkyní šanci a WAU! Upřímně mě to pozitivně překvapilo - výběr soutěžících, poměrně hezky zpracované soutěže (fakt jsem to stavění štábu v tom vedru nezáviděl) a docela i dobrý střih, respektive není nejhorší :). Ze začátku nás trochu polekal moderátor, který působil jak pre alfa verze umělé inteligence bez jakékoliv emoční vybavenosti, ale nakonec jsme si na něj zvykli a zlepšil se, pes. Místy se to zvlášť po sloučení trochu táhne, ale jinak je to pěkné zpestření pondělních a středečních večerů zvlášť v zimním období :). Good job a jsem docela i rád, že už rekruitují pro druhou řadu. Taky mě na tom HLAVNĚ baví to, že to není 100% faleš (teda doufám), jako u prostřena či výměny manželek, které se tváří tak opravdově a přitom je vše naskriptováno. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama