Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (172)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu vůbec nevěřil (vzhledem k předchozí české zkušenosti s tímto formátem) a mé obavy se s příchodem toporného moderátora a občas velmi "českých" soutěžících ještě prohloubily, ale postupem času se to tak nějak usadilo, proselo a zahladilo a heleďmese koukejme, on je to nakonec vlastně docela regulerní Survivor.. Asi se z toho při součastném rozložení sil nestane série rovnající se svou kvalitou nejlepším sériím americké produkce, ale to je holt vzdycky sázka na nejistotu... Moderátor svůj projev časem sice kapku zlepšil, ale pořád je to plné přeřeků (které by šly snadno poupravit v postprodukci) a nejistoty (chápu, že je to velkej úkol, ale s tím se dalo počítat..) .. Pokud se série dotlačí ke konci s důstojností a nebo dokonce nějakým tím hezkým zvratem, jsem ochotný přihodit i čtvrtou hvězdu :) ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Na první řadu RO jsem se podívala až pět let od vysílání, poté, co jsem viděla pár dílů českého Survivora, který je za mě katastrofa. Tohle bylo asi milionkrát lepší. Druhou řadu jsem vzdala hned (nelíbil se mi koncept a dozvěděla jsem se nějaké informace, které mi celou soutěž otrávily), ale první byla vážně dobrá. Výrazní soutěžící, bylo jasné, že jsou opravdu na hranici svých sil (někteří až za ní), nejedí atd. - což je propastný rozdíl oproti Survivoru. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Robinsonův ostrov je o parník nejlepší česká reinkarnace US verze Trosečníka, bohužel čím déle jsem tuto reality show sledoval tím šlo moje hodnocení dolů. Začneme-li u moderátora, který je hodně prkenný a bez charizmatu (ale tak to byl i Probst v prvních sériích), tak to by se dalo ještě zvládnout. Přičteme-li nepřesvědčivý cast, kde je i přes pár ''hráčů'' hodně vaty okolo, tím pádem není hra vůbec agresivní a spíše jde o nepohodu trosečníků na ostrově, než nějakou strategickou hru. Největší problém vidím v počtu dílů. Momentálně je ve hře stále něco kolem 8 hráčů a to už máme díl 25. Jednotlivé díly mají podivnou strukturu a tím, že se vylučuje až každý druhý díl, tak hra nemá vůbec spád a polovina dílů je téměř o ničem. Další mínusy jsou již drobnosti, jakože hráč, co je evakuovaný do zdravotnické péče, se o pět dílů vrátí zpět jako by se nic nestalo, nesmysl. Abych nebyl pouze kritický, tak se mi líbilo několik twistů, očividná inspirace US verze v soutěžích. Stále to nejlepší, co u nás v této kategorii vzniklo, ale má to stále více než dost mínusů. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hovno... sorry jako. Tento formát v podání české produkce je zatraceni hodné. Výběr do finální sestavy hráčů je poněkud slabší, když pominu Radovana a starého kmeta Petra Bazgera, tak to stojí za vyliž anál. Postavy jsou nevýrazné a ukňourané, samotné soutěže jsou slabé a v podání našich trosečníků je to jenom nutná výplň stopáže, aby se tento seriál alespoň trochu přiblížil originální myšlence. Moderátor Ondra je mdlý, sám o sobě se mi zdá vtipný, ale k moderování na ostrově se nehodí. Ondru bych viděl v Milionářovi, a naopak Vašuta opět na tropickém ostrově, posledně jeho moderování v podobné show dopadlo katastrofálně, ale to spíše díky Primě. Alespoň se tam občas někomu něco stane, což mě zaplavuje hřejivým lidským pocitem. ()

Napp 

všechny recenze uživatele

Z obvyklých 15 dílů americké verze jich Nova vykouzlí pravděpodobně 100. Kmenová rada není totiž asi tak zajímavá jako soutěžící, co bez problémů od produkce dostávají pláštěnky. Ehm, nejdrsnější televizní show? A to ani nemluvím o moderátorovi, zajímalo by mě, kde toho vyhrabali. Nejkomičtější ovšem byla "zcela spontánní" první aliance. "Budeme si krýt záda? - Co z toho jako budu mít já?". Aneb Slunce seno se vypravilo na pláž... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)
  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama