Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (172)

herr_carter

všechny recenze uživatele

Že si ty televizní produkce nedají už pokoj - po kolikáté už nám tohle servírují pořád dokola? Vydá to Amerika a všichni se tupě opičí. Co je mi hergot po tom, že Jarmile se už dva týdny nemyla, ale zato umí výborně dlabat do kokosů, tak si jí v týmu nechá Jarmil, který je pro své manuální schopnosti sice totálně k hovnu, zato má ale týmový duch a je to rozený stratég. Pokud tedy tito dva, ještě společně s Milanem, což je nejlepší lovec ryb a umí si čistit zuby popelem, dají síly dohromady, pak Arnošt, Hedvika a Tonda, byť jsou fitnes trenéři a navíc snobové, nemají sebemenší šanci....sračka nad sračky. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Na první řadu RO jsem se podívala až pět let od vysílání, poté, co jsem viděla pár dílů českého Survivora, který je za mě katastrofa. Tohle bylo asi milionkrát lepší. Druhou řadu jsem vzdala hned (nelíbil se mi koncept a dozvěděla jsem se nějaké informace, které mi celou soutěž otrávily), ale první byla vážně dobrá. Výrazní soutěžící, bylo jasné, že jsou opravdu na hranici svých sil (někteří až za ní), nejedí atd. - což je propastný rozdíl oproti Survivoru. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Druhý český pokus o "soutěž s přežíváním na opuštěném ostrově", dopadla vcelku slušněji než prve. Minimálně hra před sloučením byla docela zajímavá. Problém začal až po spojení kmenů do jednoho, kdy se produkce rozhodla, že to, co normálně zabírali dva díly, roztáhla do čtyř. Série se místy stala dost nestravitelnou nudou, kterou zachraňovalo jen to, nakolik jste si oblíbili dané hráče. Do toho přišla i hromada docela podivných produkčních zvratů snad bych se nebál říct podpásovek, které podle mého docela zkazili dojem z druhé poloviny. O to víc jsem nakonec rád za celkového vítěze. Přesto uznávám, že ačkoliv bylo v celé sérii plno chyb, občas dost divně sestříhaných momentů (silně spoileroidní ukázky na další díl) a pár produkčně zvláštních rozhodnutí, jako celek to rozhodně nebyla až tak špatná reality show. Je sice plno věcí, co bych příště vidět nemusel (Ostrov vyloučení), ale rozhodně nejsem proti, aby se tenhle typ show v našich podmínkách udržel déle jak jednu řadu. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaná a vykonstruovaná rádoby hra o přežití. Od začátku se tam tahaj intriky, neustálý rozhovory před kamerou a špatný, respektive nezáživný, moderátor lesk soutěži nepřidává. Ondru beru při komentování MMA zápasů, v Oktagonu už mě trošku pan "rád ukazuju svoji buchtu Langmannovou a peníze" sral víc a tady mě sere totálně. Soutěž zaspala dobu a ten pokus hrát si na americkou verzi je celkem k smíchu, oproti kolegům za velkou louží neumějí tenhle výtvor prodat, navíc českej divák je taky jinej než americkej. Mohlo aspoň dojít ke změně konceptu nebo to trošku přiostřit, takhle tomu chybí náboj. Možná se ještě podívám na jeden dva díly, ale spíš jen když to chytnu náhodou. Scéna, kdy se jedna pinda rozbrečela na pláži a přišel uplně cizí frajer ji před kameru utěšovat, mě fakt donutila přemýšlet, jestli má smysl dále koukat na Robinsonův ostrov aka žádná hra o přežití, ale spíš továrna na příběhy, emoce, intriky ... nemá. 35% ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem, že když už Nova chytné takovýto formát, tak toho naplno využije. Jenže po první epizodě teda zatím nic extra. Moderátorův hlas, jako dělaný post-produkčně a čtený, protože zní jak robot. Prvotní "vyřazení", kdy nominované odpluly na ostrov jako první, no tomu říkám překvapení....U účastníků je vidět, že jen kopírují taktizování ze Survivora, ale bez špetky uvažování. EDIT: Po druhé epizodě v podstatě beze změny. Moderátor se projevem trošku zlepšil, ale teď připomíná paní Jolandu...."Tabon se dostááávááá dopředu".....Kačka míří a vůůbec se ji střela také nepovedla..." A proboha, ten hudební podkres je tam šílenej, je ho až příliš. EDIT2: Shlednuty 4 epizody a show rapidně ztrácí tempo díky tomu, že co epizoda, to buď souboj o odměnu, nebo imunitu. Tím pádem půlka epizody trpí tím, že ukazuje dlouhé konverzace, taktizování a hádky. Kdyby v každé epizodě vyřazovali, tak by to tempo možná zůstalo nahoře. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)
  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama