Reklama

Reklama

VOD (1)

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Vtipná fantasy pohádka s prvky z Mrazíka, které jsou zakomponovány s příslušným nadhledem. Hlavní hrdina zpočátku moc sympatický není, ale jak se dostane do pohádkové říše, výrazně se to zlepší a stává se z něj nešikovnej sympaťák. Kostěj mohl hrát klidně ve Hře o trůny. Zasadní je, že to natočili s nadhledem a je poměrně dost vtipnýc scén, které mě opravdu pobavily. 4 hvězdy. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

No toto... Hodně mi to připomíná mého oblíbeného Robina Hooda: Krále zbojníků v tom smyslu, že je to pohádka, která se nebere vážně a je ochotná účinně žertovat. Velmi sympatický hrdina je doplněn unikátními sidekicks spolu s krásnou Milou Sivackajou, která mi po celou dobu připomínala Alicii Vikanderovou. Na áčkových vizuálních efektech je patrné, že do toho někdo musel nalít pořádný sud peněz. Po dvou Štěpčenkových filmech (Tajemství dračí pečeti, Zakázaná říše), co jsem viděl, je to tedy teď potřetí, co se mi ukazuje, že ruská kinematografie dokáže s dostatkem prostředků vyplodit konkurenci Hollywoodské produkci a neměl bych ji tedy přehlížet. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že Velikonoční svátky mě zatím nezastihly v té nejlepší náladě, a tak když se mu dostane zkouknout něco ztřeštěného, kde se vědomě vtipy kroutí až to občas pěkné není, jsem vlastně pro. Ruské motivy beru, příroda, magie, bytosti vše cekem obstojné. Potřeba rovněž pochválit technickou stránku filmu, za další takový bych se asi i přimluvil. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guláš ruského, potažmo slovanského folklóru, říznutého disneyovským přístupem, ale kupodivu to na mě docela fungovalo. Sice spíš v jednotlivých scénách než jako celek, ale občas jsem se od srdce zasmál. Hlavní nehrdina je možná až moc jalový, jak je dneska zvykem, ale není to přehnané. Dal bych tři, ovšem za Vasilisu i za Varvaru nezbytně jednu přidám. Ach, ty slovanské geny...<3 Vedle děvčat ještě třeba zmínit Lavroněnka, který by z fleku mohl dát Kostěje v něčem vážnějším. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Kým som si neuvedomil, že sa pozerám na rozprávku bolo sledovanie tohto počinu celkom utrpenie. Po fantasy úvode totiž prišiel presun do súčasného Ruska k arogantnému chujovi, ktorý by mal byť hrdinom filmu. Celá táto pasáž je pekelná a takmer som kvôli nej film vypol už po dvadsiatich minútach. Našťastie to netrvá až tak dlho a sme späť v rozprávkových končinách s bohatiermi, Kostějom, strigou a vodníkom. Hrdina sa síce stále chová ako ČD (čistokrvný dement), no svojím spôsobom je to zábava a taká ľahká paródia na ruské byliny. Triky a exteriéry celkom slušné, ďalšou ozdobou je Mila Sivackaja, len ten Ivanov prerod z blba na junáka sa veľmi nepodaril. V kategórii rozprávka (ktorej som ochotný odpustiť veľa) je to vlastne na koniec ale celkom fajn. 5+/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama