Reklama

Reklama

Muzikál o radostiach a starostiach chudobného mliekara Tovjeho, ktorý žije s manželkou a piatimi dcérami v ukrajinskej židovskej komunite. Zbožný Tovje, ktorý žije v súlade s židovskými tradíciami chce najstaršie dcéry vydať "ako sa patrí",  v jeho situácii to však nie je jednoduché. Film bol nominovaný na Oscara v ôsmych kategóriách, napokon získal tri sošky. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

genetique 

všechny recenze uživatele

Vystrihnite tie muzikálové songy a dám za päť. Príbeh bol perfektný, herci dokonale uhrali a predniesli to, čo film stvárňoval. Ale tie židovsko- nábožensko- tradično- hospodársko- domácko- robotnícke piesne ma priam vytrhávali zo sedadla! Chorálové, ukričané, nevtipné, dlhé a totálne, fatálne zbytočné. A to musím napísať, že mám vlastne muzikály všeobecne celkom v obľube. Potom som ich začal teda pretáčať a hneď bol u mňa film na vyššej úrovni. Príbeh krásny, milý, dojemný, skutočný a scenáristicky na dosť dobrej úrovni. 75%. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Klasický muzikál. Hudba je skvělá, písničky jsou správně chytlavé (Právoplatný Oscar pro Johna Williamse, který je sice jen zadaptoval ale i tak), je to vtipné, občas docela dojemné, ale pořád to na těch pět hvězdiček prostě není. Hlavním nedostatkem je to že je film moc dlouhý a v druhé půlce chvilkama trochu nudí. Stale jsou to ale velmi silné čtyři hvězdičky. 8/10 ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Můj nejoblíbenější kýč. Hudba Jerryho Bocka v podání Johna Williamse se pyšní dokonalým řemeslem spojeným s láskou k práci. Už jenom fakt, že sólové housle nahrál legendární Isaac Stern svědčí o kvalitě a ambicích hudby v tomto muzikálu. Příběh je dojemný, a já se při jeho sledování vždy rád nechám unést. Nesmrtelný Topolův výkon, který mě vždy dojme zejména úvahami typu "on the other hand...". ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Chystala jsem se na něj už dlouho a využila jsem nemoci, abych se na něj podívala. Dost mě totiž odrazovala délka filmu 181 minut. Nakonec to ale nebyla překážka. Muzikál je skvěle natočený, dramatický a ty písně jsou skvělé. Spousta z nich je používána v jiných filmech nebo dokonce přezpívaná do popových verzí, což bylo příjemné překvapení. Hlavní postavu Tovjeho jsem si zamilovala hned od začátku. Byť bych ten snímek trochu prostříhala, protože některé scény mi přišly zbytečné neb zdlouhavé, tak navzdory tomu se jednalo o skvělý muzikálový zážitek a snímek se rozhodně zařadí mezi mé oblíbené muzikály. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Šumaře na střeše jsem prvně v životě viděla v loni jako divadelní představení ve Fidlovačce. Vůbec se mi na to jít nechtělo. Ale představení se mi natolik líbilo, že jsem musela jít ještě dvakrát. Výborní v něm byli Eliška Balzerová a Tomáš Topfer. Tak jsem byla hodně zvadavá jaké bude filmové zpracování. Musím říct, že předčilo moje očekávání. Chaim Topol byl jako Tovje skvělý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (21)

  • Tovjeho (Chaim Topol) nešťastný kulhavý kůň byl odkoupen těsně před porážkou z továrny na lepidlo. (gjjm)
  • Představitel hlavní role Chaim Topol byl historicky prvním izraelským hercem nominovaným na Oscara. (ČSFD)
  • Chaim Topol (Tovje) natáčel nejznámější píseň filmu "If I Were a Rich Man" s velkou bolestí zubů. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama