Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa veľmi sillným emocionálnym zážitkom..Denzel Washington tu podal excelentný herecký výkon,dovolím si tvrdiť,že najlepší vo svojej kariére.Krásny,silný a veľmi dôležitý film,pri ktorom mi tiekli slzy dojatia,smútku i bezmezného rozhorčenia nad strašnou krivdou,ktorá bola spáchaná na človeku vinnom len tým,že sa narodil v nespravnom čase,na nesprávnom mieste a s čiernou pleťou.Je v podstate jedno či Hurikán je,alebo nie je natočený podľa fiktívneho príbehu a Rubin Carter poslúžil iba ako námet,dôležité je memento.Existujú totiž milióny ľudských príbehov,ktoré fiktívne neboli a za ne hovoria práve takéto filmy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dle mého pohledu stál celý snímek hlavně na Denzelovi, který to celé táhl. Trojka pěstounů s mladým klučinou v čele hráli prachmizerně. Kdyby pouze stáli a nic neříkali, tak to vyjde nastejno. Nevím jak se to skutečně odehrálo v reálu, ale myslím, že trochu života by neuškodilo. Vzhledem k napsanému obsahu nahoře jsem Hurikána sledovala v naprostém klidu, protože konec byl jasně daný. Škoda těch let za mřížemi, Hurikán musel mít v sobě spoustu vnitřní síly, aby tohle všechno zvládnul a já ho za to obdivuji. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jasnejch a čistejch 5 hvězdiček. Zbožňuju rasistický filmy o černoších v USA. Navíc příběh, který se opravdu stal. Myslel sem, že se budu dívat na klasickej film o boxérovi, ale vůbec. Tady je to spíš vězeňskej film s lehce sportovním námětem a hlavně rasisticky vyladěnej. Ale neboj, dyť já nejsem rasista, pro mě je čenoch jako cikán :o). 20 let za mřížema jen proto, že se nelíbíš jednomu policajtovi, to je masakr. Nedokážu si představit tam sedět s myšlenkou, že sem nevinnej a že to na mě jen někdo hodil, brrr. Momenty z vězení natočeny na jedničku, sportovní okamžiky taky a jak se tam chvílema jen tak žvaní, tak taky super. Při závěrečným přelíčení sem měl slzy v očích, až takle mě to dojalo. No, i když poslední dobou mě dojme každá prkotina. Tohle ale rozhodně prkotina není, tohle je skvělej film. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Skutočné príbehy niektorých ľudí sú niekedy neuveriteľné a toto je jeden z nich... Rubin Carter si nespravodlivo odsedel vo väzení viac ako polovicu svojho života a keby sám nebol veľký bojovník, tak tam sedí ešte teraz. Ako tento pekný film ukazuje, tak by sa mu to samozrejme nepodarilo, keby nenapísal svoj životný príbeh a keby mu nepomohli viaceré iniciatívy za jeho prepustenie. Denzel bol za túto rolu právom ocenený nomináciou na Oscara. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Český titul sugeruje boxerský film, ale box má ve filmu místo jenom na chvíli. Tohle je daleko víc něco mezi soudním dramatem, detektivkou, melodramatem a hrou na pravdu. Norman Jewison nám tak předkládá Hurikánovu verzi pravdy a není při tom moc přesvědčivý. To naštěstí není případ Denzela Washingtona, který zachraňuje, co může (70%). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Rubin "Hurricane" Carter bol vlastne prepustený z armády po štyroch poľných súdoch (iba po 21 mesiacoch služby), avšak film zobrazuje jeho hrdinský návrat z armády. (Smok)
  • Joey Giardello žaloval producentov filmu pre urážku na cti za zobrazenie jeho súboja s Carterom. Prípad bol vyriešený mimosúdnou cestou a režisér Jewison pristúpil na uverejnenie vyhlásenia na DVD verzii, že "Giardello bol nepochybne veľký bojovník." (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama