Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (307)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokud na to clovek nebude koukat jako na dalsi prispevek do X-Men univerza, tak to koukatelny je, nerikam, ze to je nejakej zazrak, ale proste takovy prumerny becko. Jasne, vypada to jak mix mezi Strazcema vesmiru a Dracim doupetem s par pokusama o hororovou atmosferu a dost tragickejma trikama, navic tu prakticky neni pribeh, herci jsou vesrkze otravny, i kdyz Blu Hunt je aspon sexy, ale neni to moc dlouhy a par scen je docela zabavnejch, takze nejaka velka nuda nehrozi. Znova bych si to uz nepustil, ale i tak to ty slabsi 3* da. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl a asi ani nebudu příznivcem a zarytým fandou zfilmovaných „Marvelovek“. Ač mi komiksová podoba všech těch hrdinů či animované verze nevadily, filmová zpracování jsou pro mne jedním velkým utrpením. Série X-Men mě tak rovněž zcela minula (tedy viděl jsem úplně první film a nějak zvlášť jsem okouzlen nebyl), takže tahle rádoby scifi-hororová podívaná pro náctileté mou krevní skupinou taktéž není. Dodívat se do konce, jo to byl pro mne ten pravý horor.    Nesympatické postavy, stupidní děj a hromada nudy – to je jen strohý výčet všech záporů, na které jsem tu narazil. Ona tajemství a noční můry z minulosti jsou tu u všech jen zhruba načrtnuty, pár pokusů o děsivé momenty by se tu našlo, ovšem vše je obaleno hromadou nudné vaty, u které jsem jen protáčel panenky. Máme tu lesbickou vložku, bez které by to v dnešní době už ani nešlo, jen ten černoch a nějaká ta „transka“ mi tu chyběli, aby se splnily všechny ty novodobé zvrácené kvóty.    Kreatury se smajlíkem na ksichtu, pedofilní kněz ani ohořelá přítelkyně moc nezabrali a tak jediné, co trošku potěšilo, byl ten digitální medvědí démon. Celé to však působilo, jako by to bylo natočené pro diváky do patnácti let, a když jsem se podíval na celkový rating – taky že skoro jo. Ty vole, na tohle jít do kina, tak odcházím děsně nasraný. Anya Taylor-Joy jasně nejlepší na celém filmu. I díky ní tomu dám alespoň podprůměrné ohodnocení, protože jinak bych šel s procenty ještě dolů. Malé děcka budou možná potěšeny, jinak ubohost. 40% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neurážející mutantský spin off, který svým odkládáním nic jiného než průměr nesliboval. Sice to chvíli chce být spíše psychologickým hororem, ale Booneovi to buď rozkecalo studio nebo jsem už moc otrlý. Finále už je trikový masakr připomínající fantasy rubačku na tripu. Celou dobu mi navíc odváděly pozornost úvahy o tom jestli je lesbická vztahová linka stále v ranku LGBT nebo už hraničí se zoofilií. Zhruba stejný odvaz jako minulá X-Menovská rozlučka Dark Fénix. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem čekal dlouho. Teď ovšem nepíšu o jeho odkládání, nýbrž prostě o tom, jaký film to je. Je to příběh ze světa X-Men, ve kterém ale žádní X-Men nejsou, a to mě vždycky lákalo. Jde tu o nové a zajímavé hrdiny, je to v lecčems jiné než ostatní mutantské filmy (trochu překvapivě odkazují Noví mutanti nejvíce k Loganovi, ze kterého si půjčili i pár sekund záběrů), má to příjemný hororový nádech typu původní Noční můry v Elm Street, nehýří to zbytečnými digitálními kouzly, jež se dostaví až v působivém finále… Zkrátka kvalitní, ačkoliv komornější a mimo hlavní sérii stojící příběh, který mohl být klidně delší a který by mě určitě nalákal i na pokračování, kdyby plány jeho tvůrců nezařízlo samo studio, které nedůvěrou nakazilo i diváky. Škoda, škoda, škoda, a přitom Dani a Rahne mají takový potenciál! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

X-Meni skončili Loganem a tak to mělo být. Pokud se tvůrci rozhodli investovat do tohoto zbytečného snímku, měli mít v hlavách i další díl. Rozjezd nové moderní mladší ságy by nebyl úplně špatný nápad, ale pokud šlo jen o to, jak nejrychleji získat chechtáky do kapes, tak se to nepovedlo a mnoho fanoušků X-Menů nemůže tento film ocenit. Nemám z filmu úplně špatný pocit, o úplný paskvil se nejedná, ale ... Asi tak. 5/10 = 50% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Když se na začátku filmu snaží Dani (Blu Hunt) utéci z nemocničního komplexu, způsobí si krvácení z nosu. V následující scéně po krvi není ani památky, ale poté v další, kdy stojí na věži a chce skočit, krev z nosu je už zase vidět. (Morrighan)
  • Film se měl původně odehrávat v 80. letech minulého století a měl ve filmu hrát Profesor X a hrdinka Storm. Nakonec však zasáhlo studio, které již nechtělo tvořit X-Men filmy odehrávající se v minulosti. (ČSFD)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama