Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 7

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (142)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Zranené srdcia idú podľa šablóny a dostanú sa presne k potrebným bodom. Aby začala Rachael vôbec uvažovať o niečom inom ako stagnujúcom manželstve. Mužské postavy nie sú podceňované, čo je plus – správanie oboch je pochopiteľné. Ľahké to nemá ani Lubert klesajúci na spoločenskom rebríčku a najlepší je Jason Clarke ako Lewis, prekvapivý dobrák, neuveriteľný makač a predsa spoluvinný na smútku manželky. Máte mu držať palce alebo ho nechať ísť? Napokon je najviac prekvapivé len to, že až toľko prekvapení vás tu nečaká. Keď si po prvej tretine urobíte medzisúčet videných línií a načrtnete potenciálne smerovanie, tam sa film aj dostane. Akurát finálny akt prináša možno odlišné rozhodnutia ako by ste sprvoti tipovali. Za to má film malé plus, že nie je úplne predvídateľný – a s dobrou kamerou a hudbou sa nad priemer ľahko vyšvihne. Ale na ešte silnejší či nezabudnuteľný kúsok v žánri mu čosi chýba. A aj Keira Knightley mala v nedávnej Colette ešte lepší part ako tu. 60% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neskonale atraktivní, potenciálně výbušné zasazení do rozbombardovaného, britskou armádou spravovaného Hamburku těsně po konci války se bohužel nepřetavilo do ničeho výraznějšího, než plochého milostného trojúhelníku obvyklých postav (s očekávanými traumaty). Filmu se nepodařilo jít do hloubky v psychologii, natož v povinném dramatu na závěr, osekání románové předlohy bylo znát (aniž bych věděl, že nějaká vůbec existuje). ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

Pozitíva: Keira ukázala svoje zaujímavo neforemné telesné krivky úplne bez. Sklamania: Celý film je vo svojej podstate založený na neustálom imbecilnom jednaní postáv, čo človeka celkom dosť vytáča. A Keira ukázala svoje zaujímavo neforemné telesné krivky úplne bez. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantická historická melodráma, na to sme u dnes už ani Knightley zvyknutí. Nie vždy to vyjde kvalitatívne. Tentokrát sa nevyhnete zívaniu, k životu vás neprebudí ani občasné zahratie klavíra ani scény, kedy Keira filmovo už po koľkýkrát svojho manžela či partnera podvádza. Ani si nepamätám drámu, v ktorom by ona bola verná. Asi ako jediná je ochotná sa ukazovať v polohách, v ktorých sa ukazuje aj tu. Film nie je ničím originálny a o napätí alebo niečom neočakávanom ani nesnívajte. A komu na konci vyšla slzička by si mal pod oko nanášať menej čínskej masti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zápletka bola tak banálna, že už banálnejšia ani nemohla byť. Žena sa zamiluje do svojho "nepriateľa" a prehodnotí svoj postoj a názor.... bla... bla...bla... Keby to aspoň bolo rozvinuté do nejakého pútavejšieho deja, lenže ani to nehrozí. Jediné čo tento film drží nad vodou je luxusné herecké obsadenie a pekná kamera s výpravou. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. (Zdroj: CinemArt)
  • Před distribucí se změnil český název filmu, který byl původně „Následky války“. (hansel97)

Reklama

Reklama