Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 1

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (115)

Wally 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen, jak hezké to bylo...příběh jsem neznal a přišel mi fajn. Taková trošku jiná Alenka v říši divů nebo Čaroděj ze země Oz, ale výprava a hudba možná i lepší. Za mne super M. Foy a pak angličtina M. MacFadyena. Co mi vadí je fakt, že ať jsem googloval, jak sem googloval, tak Louskáčka jako Afroameričana jsem nevygoogloval, takže za mne zklamání, že se autoři zase nechali zpracovat tím pitomým rasovým předsudkem... Ale upřímně J. Fowora Knight to nezahrál zle. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání, jakmile jsem viděla trailer, věděla jsem, že na to musím do kina a jsem si jistá, že nejsem sama, ale bylo to strašný. Po vizuální stránce je to dobré, ale místy až moc přeplácané, jediné, co je na tom nejlepší je hudba, ta se naštěstí nedala nijak zkazit, jelikož použili původní z baletu Louskáčka. Herci jsou přemalovaní a oblečení v přezdobených kostýmech. K příběhu se moc říci nedá, ale myslím si, že by se to dalo zpracovat jinak a lépe a pokud možno i tak, aby divákovi nedošla zápletka už na začátku filmu. Mackenzie Foy hrála překvapivě skvěle a dle mého názoru svým herectvím předčila i růžovou kouli Keiru nebo oscarovou Helen Mirren, který ale nedostala tolik prostoru, jak jsem doufala. Za mě zatím nejhorší zpracovaná "live disneyovka". ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že ztvárnění královského paláce a jeho obyvatel je fakt hodně sladký. Napomáhá tomu i vzhled hradu, který dost výrazně kopíruje nadýchanou podobu moskevského chrámu Vasila Blaženého v Kremlu. Že by šlo o alegorii říše, trpící pod domnělým nebezpečím, a tak sama začne nesmyslně zbrojit...? No nic. Lze se taky pozastavit nad překladem, dialogy jsou mnohdy kostrbaté, některé výrazy zbytečně knižní a obraty zastaralé, v dalším dialogu se rozhovor odehrává normálně a s moderními výrazovými prostředky... Ale mnohem důležitější je, že celé dílo je okouzlující tím správným disneyovským způsobem. Z plátna dýchá duch doby starých pohádek, první setkání s démonickým myším králem rozhodně stojí za to, a vůbec mě celý přeslazený kouzelný kraj jako z klasické disneyovky fakt bavil. Velkým plusem je fakt, že Mackenzie Foy je stejně stará skoro jako její postava, a Keira Knightley je ve všech svých polohách Cukrové víly rozkošná (ostatní herci předvádějí jen takovou rutinu, mám pocit, že třeba Helen Mirren to moc nebavilo). A úplně nejlepší je, že film naladí na blížící se Vánoce. I díky melodiím z Čajkovského - škoda, že neměly větší prostor. PS: Na nářky chytrolínů, že louskáček Filip nebo kmotříček ve viktoriánském Londýně jsou ztvárněni černými herci, lze říct jen to, že v pohádkovém syžetu, kdy nikomu nevadí, že se hrdinka setká s myším králem a pobývá ve světě hraček, vyhlížejí tyto stížnosti minimálně nepatřičně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím mladší divák, tím lepší pro něj Louskáček bude. Je to pohádka především pro dětské oči, pořád se v ní je nač dívat, pořád se něco děje, děti se nudit nebudou. Dospělé může zajmout hezká kouzelná atmosféra, bohatá výprava (nemyslím ale okatě digitální triky), někteří herci (Keira Knightey je ve třetí třetině filmu super a její "Hello, Boys!" mě velmi pobavilo), fantastická Newton-Howardova hudba citující Čajkovského a pěkné baletní číslo. Burtonova Alenka a hlavně Raimiho Oz se mi ale líbili více. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney tentokrát sáhl vedle a jakkoliv je na Louskáčkovi vidět že nebyl nejlevnější,vizuál a obsazení je to jediné co tu za něco stojí.Obsazení k tomu ještě tak na půl,protože Freeman a Helen Mirren jsou na plátně sotva několik minut,Kiera Knightley brutálně přehráva a jediná která opravdu něco hraje (Mackanzie Foy) má zase divně nesympatickou postavu.Dějová kostra je klasická pohádka viděná už milionkrát,ale je místy natolik zmatená a zbytečně překombinovaná,že na konci moc nezáleží na tom jak všechno dopadne.Záhadou je pak i to,proč se tohle celé jmenuje Louskáček,protože ten tu sice je,ale slouží pouze jako jedna z vedlejších postav (navíc je to samozřejmě černoch,což je v těhle pohádkách ze "staré" Anglie prostě pořád zvláštní)...40% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)
  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama