Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 1

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (115)

lemonova 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom, že najslabším ohnivkom je v Luskáčikovi scenár.. žiaľ, na ňom stojí a padá všetko. Samotný príbeh mohol byť úplná pecka, keby si s ním dali trochu námahy a investovali viac do nápadov, nie do výpravy. (Hoci niekoľko naozaj dobrých režijných počinov tam bolo a párkrát sme sa v kine dokonca zasmiali :) Čo sa týka všade zmieňovanej politickej korektnosti, v tomto prípade sa dalo nad ňu povzniesť. Škoda, že celkový výsledok je taký nemastný neslaný, že Luskáčik isto nebude patriť do zložky: srdcovky.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney tentokrát sáhl vedle a jakkoliv je na Louskáčkovi vidět že nebyl nejlevnější,vizuál a obsazení je to jediné co tu za něco stojí.Obsazení k tomu ještě tak na půl,protože Freeman a Helen Mirren jsou na plátně sotva několik minut,Kiera Knightley brutálně přehráva a jediná která opravdu něco hraje (Mackanzie Foy) má zase divně nesympatickou postavu.Dějová kostra je klasická pohádka viděná už milionkrát,ale je místy natolik zmatená a zbytečně překombinovaná,že na konci moc nezáleží na tom jak všechno dopadne.Záhadou je pak i to,proč se tohle celé jmenuje Louskáček,protože ten tu sice je,ale slouží pouze jako jedna z vedlejších postav (navíc je to samozřejmě černoch,což je v těhle pohádkách ze "staré" Anglie prostě pořád zvláštní)...40% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Muselo to byt siale drahe, takze to ma aspon spickove production values. Zvysok je neuveritelne peklo. Zle odrozpravane, bez tempa a s najhorsim akcnym finale v ackovom filme za dlhe roky. Aspon Keira si to uziva a mackenzie foy je sympatacka. Slabuckych 4/10.a to mam tieto hrrane disneyovky velmi rad ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel tak nezáživný film. Vizuál na vysokej úrovni a peknučká ústredná herečka ešte výhru nezaisťujú. A čierny luskáčik ? ... tento trend čiernych elfov a čierneho kalkulu sa mi vážne nepáči. Nie je to prejav úcty ani rešpektu, je to KALKUL. Čo to bude nabudúce ? čierny eskimák ? čierny viking ? čierny samuraj ? ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem od Disneyho tak prázdný a nudný film nečekal. Pokud to pozitivní, co o filmu mohu říci je, že měl krásné kostýmy, je tu něco špatně. Netvrdím, že jsem fanoušek Louskáčka, vlastně ta pohádka nikdy nepatřila k mým oblíbeným, ale tato duchaprázdná slátanina, kde jsou čtyři říše spíše jen pro okrasu než regulérními světy, mě nudila nejen svou kýčovitostí, ale hlavně myšlenkovou prázdností, kdy vše stojí na tolikrát omývaných klišé, až se mi protáčely panenky. A finální zvolání "já jsem to všechno co potřebuji!" byl WTF moment srovnatelný s Jupiter vychází a scénou, kdy si hlavní postava uvědomí, že vlastně ráda štětkou protahuje záchody. Naprostý pohádkový podprůměr a skoro i příběhové dno, které pohádka může mít. A též důkaz, když většinu rozpočtu vyplácáte na kostýmy a rekvizity a pro scénáristy zbudou jen nitě. Nedopadlo to dobře. 50% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama