Reklama

Reklama

Mr. Mercedes - Season 1

(série)
USA, 2017, 10 h (Minutáž: 60 min)

Epizody(10)

Recenze (20)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznat, že takhle jsem si přesně představoval jak Hodgese (vynikající Gleeson), tak i Bredyho a jeho ožralou a uchylnou matku, nebo trávníkáře Jeroma či Hodgesova kolegu Peta. I lokace a Bredyho sklep jsou zobrazeny přesně jako v mé představivosti, když jsem četl knihu. To se málokdy stává. Snad jen přítelkyni Hodgese - Jane, jsem si představoval starší, ale naopak vůbec to nevadí. Nebo Holly jsem měl naopak za starší, ale okamžitě jsem si zvykl na krásnou mladou herečku, která ji v seriálu ztvárnila. Jen ty závěrečné dva nebo tři díly mi přišly příliš ukvapené a rychle dolepené. V knize to setsakramentsky graduje a v 7. díle jsem si říkal, jak tohle všechno chtějí tvůrci dohnat? I dějově je potom od knižní předlohy výrazná změna, která potom ten konec musí nějak dohnat. Celkově jde určitě o seriálovou událost roku a těším se na druhou sérii, která podle mě bude pokračovat Kingovou třetí knihou Konec hlídky, (která celou trilogii o Hodgesovi uzavírá). Uvidíme, věřím, že to bude pecka jako tohle!! Edit 31.10.2018. Nebyla to pecka, ale ztráta času, která se s první sérií nedá v kvalitě vůbec srovnat. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Je děsná škoda, že se Mr. Mercedes tak táhne. Gleeson je totiž perfektní, atmosféra z knížky padnoucí a to snídaňový intro si maže na chleba i Dextera. Za pouhý tři hvězdičky tak může především ten, kdo dělil kapitoly do epizod. Zatímco totiž knížka suprově graduje, tady někdo schoval akci až od osmičky. A v tomhle případě osmička neznamená moudrost. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vzhledem k tomu,že neznám knižní předlohu,čekal jsem klasickou kriminálku se vším tím pátráním atd.To jsem nakonec nedostal,nicméně to co jsem dostal se mému očekávání s přehledem vyrovná.Mr.Mercedes sice nějaké to vyšetřování v menší míře nabídne,ale jinak je primárně o psychologickém souboji detektiva ve výslužbě a vyšinutého magor.který sice nechytne hned od začátku,ale postupně se dostává pod kůži a zlomí to kompletně někdy v polovině.Trochu mě mrzí finále,které působí lehce uspěchaně a klidně bych to celé nechal víc gradovat.Je to nicméně detail,protože i bez toho je zakončení uspokojivé....80% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souboj vraha s vysloužilým policajtem mě příjemně překvapil. Je to dobře napsané - materiál nesmrdí nucenými vycpávkami, herci skvěle obsazení i v malých rolích (sarkastická lesba a aktivní sousedka), seriál se pyšní okázalou brutalitou a nenápadným černočerným humorem. Konečně se King zase jednou nemusí stydět za adaptaci své knížky. Závěrečná epizoda a finále je samozřejmě po všech těch nadupaných epizodách slabší a předvídatelná, ale pozitivní dojem ze seriálu převažuje. Opravdu příjemné překvapení nejen pro fanoušky Kinga. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se daří tak se daří. King tentokrát v rámci kriminální selanky a napínáku, která jen tak nemá obdoby. Hlavně ve formě seriálu. Krom toho, autor ani nepotřebuje hororové prvky, když si vystačí s jeho klasickou nechutností a brutálností. Do hororu nechutný a slušný brutál. Do krimi thrilleru velice slušný a potřebný prvek. Asi proto, jde o tak skvělý seriál od neznámého studia a stanice. Povedlo se. I díky skvělým hereckým výkonům. Záporák je ve výsledku nechutný sám o sobě, nicméně mohl být lehce vyspělejší, ale i tak byl v jistém ohledu geniální. Rozhodně na to nebudu vtpomínat jako na dokonalost samu. Ale jednoznačně silný článek celého roku. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama