Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (279)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Štyri dievčatá sa rozhodnú pri spoločnej zábave otvoriť video s tajomnou postavou nazývanou Slender Man. Veria tomu, že je úplne neškodné, ale uplynie len zopár dní a jedna z nich bez stopy zmizne. Aj ostatné dievčatá začnú po zhliadnutí zažívať čoraz viac nadprirodzených problémov, a je jasné, že sa práve dostali do kontaktu s entitou, ktorá nie je z tohto sveta. - Vela sa tu toho chváliť nedá, ale za reč rozhodne stojí trio slečien King / Goldani Telles / Basso, pretože ich talent je neprehliadnutelný a som velmi vďačný, že každá z nich už má momentálne obsadenú úlohu v ďalšom hororovom projekte. Inak je tento film doslova prázdny. Strašidelné scény slabé, digitálne efekty úplne podradné a načasovanie pre vznik filmu, keď je legenda o Slender Manovi už dávno internetovou historkou, o ktorú pomaly nikto nezakopne, tvorcom tiež vôbec nevyšlo. Zmeniť režiséra, CGI efekty vymeniť za Javiera a odpútať sa od primitívnych pravidiel moderných komerčných hororov a bol by z toho hit. + Javier Botet + herečka z The Conjuring, Wish Upon a Smartass + herečka z Oculus a Ouija: Origin of Evil + herečka z When the Bough Breaks + herec z Exeter + herec z The Collector + herečka z #Horror ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Slender man dokáže komunikovat přes smartphone a když se za ním jde na návštěvu do lesa, tak jedině v noci. Tma je prakticky neustále. Ani v domech světlo není. Lustry jako by neexistovaly. Scénář je poměrně dost jednoduchý, strašidelné scény jsou často jen ve snech a spíše abstraktní, které končí probuzením. Podprůměr je cítit na každém rohu od dialogů až po různé události a tak setkání se Slender manem nějak moc děsivé není i přes občas dobrou atmosféru. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Postava Slender-mana je vskutku odporně nehezká,a je hrozná škoda že ho pan Bílý nenechal trochu víc strašit.Mnohem víc se věnuje halucinacím,pokřivenejm obrazům a obličejům jek z nějakýho psycho filmu o feťácích.A o zabíjení a krvi už ani nemluvim.Slabě průměrná báchorka pro přerostlý puber´tačky,který nevěděj co se sebou.40%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

4 ženské se nudí tak vyvolají ze srandy slender mana. On je, ale skutečný a postupně si pro ně přijde. Největší problém vidím v tom, že tak 70 procent filmu se nic neděje a sledujeme jen puberťáky a puberťačky jak si píšou smsky zbývajících 20 procent sledujeme halucinační scény, které jsou úplně zbytečné a nechápu jejich opodstatnění a 10 procent má jakože děj. Pochválit se tak dá jen závěrečná scéna a úvodních zhruba 15 minut než zmizí první holka, které mají jakž takž atmosféru. Naopak kritizovat se zde dá snad vše od nefunkčních lekaček (ženské někdo pošle video se záběry jejího baráku ona čeká,že si slender man pro ni přijde a místo toho příjde otec její kamarádky) až po nedomyšlení děje a pointu (je zde řečeno, že, aby jste se ho zbavili musíte se obětovat jedna holka to udělá, aby zachránila svou sestru a beztak to nic nevyřeší jelikož slender man nejspíše zabije i ji časem). 20 procent jelikož se mě nechce dávat odpad a je to lepší než Čarodějnice každopádně se jedná o nejzbytečnější horor tohoto roku, který nechápu jak se vůbec dostal do kin. Pusťte si radši Bye Bye Mana. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Pro tyhle novodobé horory mám slabost, ale už se to začíná kazit. Točí se jich zbytečně moc, je to už ohrané, nudné a bez nápadu. Třeba takový nedávný filmík Truth or Dare mi nečekaně sedl (trochu mi připomněl sérii Final Destination). No nic, nyní k tomuhle počinu zvaný Slender Man. Děj je dost primitivní, ostatně jako vždy u těhle podobných horůrků. Jenže celé mi to přišlo umělé a někdy i trapné – celá to postava bubáka Slender Mana. Po technické stránce, zvuků apod – to bylo celkem ok. Jenže tu nebyla žádná lekačka, ani pořádná děsivá atmosféra, prostě skoro nic. Ženské hrdinky začali ubývat (děsivý bubák Slender Man je postupně lapil) a v poslední 3/3 filmu to začalo být strašně zamotané. Opravdu jsem nevěděl co je realita, co je sen. Nevím, moc mě to nebavilo. Ale až taková sračka to nebyla, proto dávám ty nejslabší možné 2*. Je to spíš na tu jednu, ale z protekce, že mám tento žánr rád, tu druhou dám, potenciál a námět byl dobrý, bohužel to bylo celé špatně natočené. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Slenderman je v USA plánován k vydání od Screen Gems na 24. sprna 2018. Předtím měl mít premiéru 18. května, ale datum bylo změněno, aby se předešlo konkurenci s Deadpool 2 (2018). (DominikMH)
  • Projekt byl i přes svůj nízký rozpočet během produkce několikrát pozastaven kvůli nedostatku peněz. (Beckett51)
  • Písnička, která hraje z gramofonu, je „Maggot Brain“ od Funkadelic. (Duoscop)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama