Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 1

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (107)

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že byť to o vzťahu dvoch chlapov a ženy, tak sa mi to tak nepáči, nebude to pre mňa vo svojom čare také odzbrojujúce, nepomôže tomu, ako prvotriedne je to napísané a natočené (who the fuck is Angela Robinson?), netlieskam tomu za oslavu netradičných vzťahov a rodín, zakázaných lások a slobodných myslí. Oslavu (dôležité!), ktorá si je vedomá druhých strán mincí, tienistejších zákutí a limitov v nás samých. Ale v danej chvíli na to kašle... a oslavuje! To všetko by som rovnako do nebies vychválil, avšak piatu hviezdu nepridal. No a? Som heterosexuálny chlap. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bohužel slíbil, že nabídne něco, o čem se zde jedná v posledních asi 20 minutách. Vážně jsem čekala, že se zde dozvím, jak vlastně Wonder Woman vznikla, ale tahle část příběhu mi přišla taková hodně odbitá. Naprostou většinu děje tvoří milostné estrapády polygamního trojúhelníku, což mě osobně zase tolik nezajímalo. Není to špatný film, ale myslím si, že mohl být vytvořený trochu jinak a opravdu více soustředěn na tuto legendární postavu, která se v posledních letech opět vrací do povědomí veřejnosti po celém světě. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Také nejaké pekné a dokonalé to bolo, ešte aj každý zádrhel sa rýchlo vyriešil. Ale je veľké šťastie, že sa tí traja našli a dokázali žiť svoj nekonvenčný život navzdory všetkému. Pozadie a príbeh samotnej WW vcelku zaujímavý, aj napriek tomu, že tá nová, filmová z 2017-ho ma absolútne nezaujala. Film ani chvíľu nenudí, výprava, kostýmy a hudba úžasné, herecky tiež slušné a Rebecca? ... tak tá excelovala. 3,5* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek DC komiksů a proto mě tento film udělal radost. Udělal mě radost, jelikož jsem se dozvěděl něco málo nového o Wonder Woman, jejím vzniku a sociálně-psychologickém podtextu. Dále se mě dost líbilo, že film není o tom jak vznikla Wonder Woman, ale o tom kdo byli manželé Marstonovi. Co se týče samotného filmu, tak ten má krásnou retro atmosféru a velmi příjemné tempo. Nikam se nespěchá a dostaneme dostatek prostoru na poznání všech postav, a jejich motivací. Po režisérské stránce je to dost civilní a funguje, jak dramatická, tak i romantická linka. Luke Evans je zde dost dobrý a má několik parádních scén. Rebecca Hall podává výborný výkon, a dost hodně se mi líbilo jakým způsobem zahrála svou postavu. Bella Heathcote krásně ztvárnila nežnou a lehce naivní Olive, a díky jejímu herectví, o to více pak funguje její proměna. Profesor Marston a dvojí Wonder Woman je velmi příjemný film, který potěší jak fanoušky komiksů, tak i fanoušky životopisných filmů. ()

majsha 

všechny recenze uživatele

"A person is most happy when they are submissive to a loving authority. It is essential that a person sub to an autority willingly that it is their idea and that submission is pleasurable. Young boys must learn this most of all if they are to grow up respecting powerful women. Wonder Woman... shall be the start of a powerful feminist movement." Dominance/submise, podněcování, vyhovění, polyamorie, bondage a láska... Tohle vše tento profesor psychologie a otec detektoru lži zkoumal v jeho pracovním i osobním životě a dále to pak zakomponoval do svého komiksu Wonder Women. Není to pro každého, ale jak řekla E.W. "I've kind of become slightly fascinated by kink culture because they are the best communicators ever, they know all about consent,"  and I couldn't agree more.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama