Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (107)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Formálna a herecká stránka neboli zlé, no príbeh samotný ma nebavil. Pár zaujímavých momentov by sa tu síce našlo, no celkovo som bol na konci aj tak rád, že príbeh profesora Marstona a jeho dvoch žien už skončil. Všetky udalosti okolo neho a jeho práce sú tu podané na môj vkus až príliš nezáživným spôsobom. Pritom hlavné body sú celkom zaujímavé - psychológia, vynález detektora lži, polygamia, Wonder woman, rajcovné kostýmčeky.... Problém je asi v horšej réžii. Slabší priemer. 55/100 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nevšední životopisný snímek o jednom neobyčejně talentovaném muži s velice zajímavým potenciálem a rozsahem činnosti.. Herecké trio Rebecca Hallová-Luke Evans-Bella Heathcoteová výborné, krásně to mezi nimi jiskřilo, byli uvěřitelní a vše bylo nesmírně decentní, nic vulgárního.. Moc pěkné ohlédnutí do let cca 1928-1945, kdy platila úplně jiná pravidla než dnes.. „Jsem Tvoje žena, ne Tvůj žalářník.“ ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilně a rutinérsky natočená bigrafie kterou ale táhne nad hladinu kvalitní scénář. Fakt, že mě to nakonec i dojalo přesto, že to je natočené stejně nenápaditě jako všechny ostatní životopisné snímky zasazené do poválečné ameriky, tak nějak mluví sám za sebe... Je jasný, že realita asi nebyla takhle pohádkově růžová.. Už jen ty fotky v závěru ukazují, že Marston zdaleka nebyl takovej švihák a jeho dvě Wonder Woman zdaleka nebyly takové kosti.. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

O Williamu Marstonovi jsem už ledacos četl, takže samotný příběh až takové překvapení není. V čem je ale film odvážný je to, že příběh o polyamory a (sub)dominanci naroubovává do strukturních prvků výstavby tradiční hollywoodské romance, čímž vlastně předkládá takový charakter vztahu jako něco ryze normálního. A to je sympatické. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Jako jedna rodina. Exprese existence touhy odjinud. Intimní triga. Amorův mefistofelovský punk plán ve složení. Pan Frankestein, "Césarky/Xeny" a vibrátor citu, který položením se rozezvučí, doloží "Waterloo" konvence, konfekce lože. Zaslouží se, provokativním rajským líčením, o efektivitu vědomí  vládkyň podvazků, eg rtěnek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)
  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama