Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 935)

plakát

Skutečný Charlie Chaplin (2021) 

Čaroděj, kterého čaply obličeje "podzimního listí." Plynule plnil charakter obyčejnosti. Byly u něj na denním pořádku. Peřinky čapích zpěvů, stejně tak chrličství páně peřejí podzámčí. Beze splínu.

plakát

Paříži, miluji Tě (2006) 

Drobečky z makronek. Ve fráčcích, ve fáčích...Ve foyer, na hlavní scéně. Mluví. Žijí tě. Plochou chlopní. Na slunci, za deště. Patříš k duchu duhy. Jako barvy k paletě. Pastelové, tlumené. K otiskům polibků, v rytmu bonboniérovém. Nemíjí tě. Vyhlížené charakterové. Civilní, kabaretní, výletní... Úlomky, s karmínovým popraškem. Vážné vábivá. Zásluha obratného srdce "s přelivy" mekky hlasů, obrazů lásek.

plakát

Paříž v zrcadle času (2012) (TV film) 

Nešetří partiturou "okýnek." Volných pramenů, lokýnek. Ze střípků zvratů. Od pohodných do módních ód. Diva  posledních, pohodlných dob.

plakát

Američan v Paříži (1951) 

Paříž záložní, za velkou louží. Paříž v Američanovi. Syn Kolumbův roztančí Seinu, kluby. V jednom kole jsou Moulin Rouge, azurové klenby, všechny klouby. :-) Inscenuje omalovánkový sen. Nechá se poznat, unášet v kruzích múz, v krocích separé, však ani ryzímu kouzlu páru na parketu života, nedává pa, adieu.

plakát

Terč (1985) 

Nachystaný zásah, cíl, ale nenachytaný, kudrnatý blondýn, když škrtají sršní, "střešní zápalku" nad ním, zatáčky s jobovkami. Není netečný, smečuje na zteč. Steče po něm potřebný pot. Uteče. Netrčí na jednom místě ve čtvrtích měst, které by malíř hodil na čtvrtku, spisovatel do črt. On načrtává vytušené linky, okolnosti, důsledky síry. Činné duše čertích služeb.

plakát

Rande v Římě (2010) 

Místo ambrozie amorků. Božské město s citem. Pro tentokrát ale není hodno jít k fontáně s neděravým vědrem, vytáhnout fond imprese. Orámovat rýmem.

plakát

Mrtvý nebo živý (1988) (TV film) 

Čas přesýpacích hodin. Hned vedle sebe. Dle listiny hledaných. Morana v sedle. Čas zastavit "rodinu, křižáky" splavné Léthé.

plakát

Django střílí první (1966) 

... na druhé. V genech mu koluje. Výhradně. Ve zbrani. Výmluvně. Havraní árie. Mimoto si někdo z někoho vystřelí. Výhodně. Ha, a další cifršpión. "Výhra dne." Po právu musí z kola ven.

plakát

Honba za diamantem (1984) 

(Ne)Lze se divit, že po tom všem, se jim ten nerostný bohatýr, Bondova mana amantů, v dalším společném filmu "tělo na tělo," ták pěkně "odmění." Lásce surově nastaví záda. Rozroste se v démona, (k)ámen vztahu, kdy dají dobrou noc hrdličkám dálné civilizace. Nebude jim cizí ani džungle v domě. Dominovat bahnitá intimita.