Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uma ThurmanováGérard Depardieu, králova přítelkyně a umělec francouzské kuchyně, se setkávají uprostřed velkolepých slavností Ludvíka XIV... Píše se rok 1671. Francouzský šlechtic Ludvík Bourbon, kníže z Condé se topí v dluzích a jediným východiskem jak získat finance, je požádat krále Ludvíka XIV. o velení ve vojenském tažení proti Holandsku. Král je pozván s celým versailleským dvorem na zámek de Chantilly, a Condé svěří svůj další osud do rukou Françoise Vatela, svého vrchního šéfkuchaře. Geniální Vatel, proslulý přípravami opulentních hostin a nejvybranějších lahůdek, připraví třídenní podívanou, na kterou král nesmí jen tak zapomenout. Ludvík XIV. přijíždí na návštěvu i s královninou dvorní dámou Anne de Montausier. Vatel je krásnou ženou okouzlen a stává se sokem v lásce nejen svému panovníkovi, ale i královu důvěrníku markýzi de Lauzun. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Zaújimavá sonda do života kráľovského dvora za čias Ľudovíta XIV., ktorá nazerá na toto prostredie z originálneho pohľadu - očami organizátora slávností Vatela. Toho sa ujal vynikajúci Gérard Depardieu, ktorému nemáme problém uveriť, že táto práca je pre Vatela i jeho životom. Priaznivcom klasických dobových kostýmnych filmov by sa Vatel mal páčiť, no ja osobne som sa miestami nudil viac ako by bolo zdravé. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, výpravné, pupkaté, roztodivné. Tphle všechno by z filmu jenž zasahuje nějaké historické události dělalo vyjímečné dílo, ovšem dalším bodem, který sem záměrně vycucnul je scénář. Vatel je něco jako pohádka, kde celou dobu mluvíte o nějakém strašídle a až na konci řeknete, že si jen princezna zapomněla vyčistit zrcadlo. Na jednu stranu jsem se dozvěděl, že francouzská smétánka za dob Ludvy 14tého byla hodně podivná, takže zaměstnání jako utírač zadku krále mě nikterak nepřekvapilo. Slavnosti, jejich design a prostě to všechno kolem, to by bylo na čtyři hvězdičky, jenže nemůžete zapomínat, že tam má být taky láska, romantika. Že příběh, který sice popisuje strohá fakta obsahuje taky milostnou zápletku. No a právě tu odbyli stejně tak rychle, jako řidič se třema promile svou spanilou jízdu. Takže po herecké stránce dobré, po vizuální chvalitebné, žel po příběhové rozmanitosti dostatečné. Takže tři hvězdičky a půlka za to žrádlo, díky kterýmu se mě zmocnil neukojitelný pocit hladu. ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

Jeden červený bobek navrch za tú opulentnú šaškáreň na zámku Chantilly 21.-24. apríla roku páne 1671, čo nemá historickej obdoby. A ktorú v podstate spôsobil celú tento šikovný Monsieur. To ako sa s tým vyhrali Joffé a jeho banda fakt potešilo, pobavilo, udivilo... To či si tu miestny budú honiť triko na margo nejakej historikej nepresnosti je ich vec, každopádne len ťažko sa dá niečo kvitovať na základe výlevov madam Sevigné. Byť tam a zažiť tú extravagant banquet párty tisícročia! A v parochni! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vatel má obyčejný a nijak výrazně zpracovaný příběh. Zato disponuje velmi silnou hereckou základnou, na níž celý film stojí. Gérard Depardieu, Tim Roth, Julian Sands či nádherná Uma Thurman. Škoda jen, že té romantiky mezi ní a Vatelem bylo docela málo. Chemie fungovala výborně, doslova toužila po tom, aby se romance mohla více rozvést:) ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Hezký historický film o přípravách oslav na dvoře Ludvíka XIV. Snímek na mě působil dobře a líbil se mi, ale jedna věc mě zklamala a to výběr herců. Myslím si, že Uma Thurman a Tim Roth nebyli moc dobrou volbou pro tento snímek. Nebo alespoň na mě moc dobře nepůsobili. Jinak osobně film hodnotím kladně a příběh i dobře odpovídal délce, takže téměř žádné části nebyly moc dlouhé a utahané. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Vatel zahajoval filmový festival v Cannes 2000. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno