Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (234)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Thor a generál Zod na koních proti Talibancům. Formálně dobře natočené, ale chybí tomu přesah. Lidsky rozměr. Fuglsig ve své prvotině nenabízí nic extra. Prostě jen glorifikace amerického způsobu válčení (naházíme tam bomby). Akční scény koně vs tanky jsou ale povedené a řádně syrové. Škoda jen, že se nevěnuje více uzbeckému generálovi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch nedokážem prísť na chuť Ch. Hemsworthovi, proste ako herec mi veľmi nesedí. Už úvod filmu naznačil v akých sračkách sa budeme nasledujúce dve hodiny pohybovať. V úvode vidíme útok na "dvojičky" a Ch. Hemsworth sa nasral a rozhodol sa rozkopať celý Afganistan..., aspoň tak debilne je to v úvode podané. Od filmu podľa skutočnej udalosti čakáte rezervovaný prístup, rešpekt a úctu k skutočným postavám. Polovica filmu pripomína Ramba 3, ale tam je to ok. Tu jednoducho cítite a viete, že takto sa film podľa skutočnej udalosti nerobí. M. Shannon max. nevyužitý, doslova nudný. Jediná postava , ktorá drží film nad vodou je afgánsky veliteľ a niektoré akčné scény(rakety smerom na kopce) celkom ušli. neviem ako prijali film skutočné postavy, ale ja by som veľmi šťastný nebol. ++++ V prvej scéne navádzania bômb, spadnú bomby mimo a náš "rambo" musí ísť bližšie, riskovať život! aby dal správne súradnice. Hovorím si, to debil nedokáže pripočítať 200-300 metrov?? V jednej z ďalších scén už to dokáže, to je fakt zaujímavé... A taký magor robí veliteľa?? 60%. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mně se příliš nelíbila první část filmu, která se tak nějak potácí od ničeho k ničemu a neumí pořádně charaktery představit, ovšem od příletu do Afghanistánu je to mazec. Knižní předloha je určitě zajímavá věc, ke které bych se chtěl dostat v češtině. Hudba, výprava perfektní, adrenalin stoupá, vojácký humor, Hemsworth má charisma, v druhé půlce je to působivý válečný film. Rozhodně se to vyplatí vidět, škoda té slabé první půle. (viděno 29.12. 2018) Za mě nadhodnocené, ale prostě jsem to viděl tolikrát, že musím dát nadprůměr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rambo 3 part 2. Po rokoch musia amici pomôct afganskym domorodcom pri boji so zakernym Talibanom. Bohuzial charizmatickeho Ramba nahradil nejaky namachrovany nesympaticky mladik bez bojovych skusenosti so svojou totalne nevyraznou druzinou. Napriek tomu, ze film venuje prvu tretinu vykresleniu ich rodinnych vztahov, tak mi uplne splývali a zaroven boli vsetci u prdele. V druhej tretine sa konecne rozputa akcia. A aj ked je R-kova, takze sa dockame nejakej tej krvi a aj par fuckov obcas zaznie, tak pôsobila dost sterilne a vybuchy strasne digitalne. Proste take monotonne prestrelky v ktorych mi bolo uplne jedno ktora strana vyhra. Snaha o seriozne vykreslenie situacie v Afganistane sa vôbec nepodarila, ale film bohuzial nefunguje ani ako bezmyslienkovy akcny vyplach. Na to mu chyba nielen ovela lepsie prevedena akcia, ale hlavne poriadna davka testosteronu, ktora z komanda vojakov napriklad v Predatorovi vyzaruje na plne gule este predtym ako sa rozputa akakolvek akcia. V tomto filme sa nicoho skutocne chlapskeho nedockate. 4/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Ani dobrý, ani špatný. Chvílemi mě to bavilo, chvílemi vcelku táhlé. ½ byla taková pozvolná, bez akce, ale přesto jsem si nemohl nějak výrazně stěžovat na nudu. Sice se nic výrazného v té první půli neděle, ale nebylo tam nic nelogického nebo otravného. Problémem byly spíš postavy, které mě moc nebavili. Chris Hemsworth – toho jsem rozhodně rád viděl, ale role mu moc nesedla. Druhá část snímku je už akčnější, akce je natočena celkem solidně, takže aspoň ta mě bavila. Pár zajímavých scén se zde našlo. Hudba taková nevýrazná, ale pro potřeby tohoto počinu dostačující. Ve finále mi z toho vznikl čistý průměr a hranice 2/3*. Vzhledem k solidní akci a ze skutečnosti, že mě tu nic výrazného nenaštvalo, tak dávám tu slabší 3*. Znám tedy lepší válečné filmy, ale na druhou stranu, mohlo to být ještě horší. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)

Reklama

Reklama