Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (615)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. V druhém The Conjuring byla postava sestry, striktně odmítající dentální hygienu, naprosto děsivou čubkou a na londýnském předměstí strašit uměla. Bohužel, ve svém filmu je degradovaná nikoliv na řádovou sestru, ale na řadového bubáka. A to je zatraceně velká škoda, protože to prostředí starého rumunského kláštěra se sousedním hřbitovem slibovalo o něco nápaditější hrátky s atmosférou, než jen levné lekačky. Jenže to by musel mít taky trochu jiný scénář. Nebo zajímavější postavy. Takhle mám dojem, že ač Hardy (který u mě zabodoval se svojí peckou The Hallow) dělal za kamerou maximum, producenti mu do výsledku kecali víc, než bylo záhodno. Ze Sestry se tak stala celkem nudná a předvídatelná "pásovka" s již klasickým digitálním závěrem. (40%) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Krásné lokace a dějové zasazení (pro stylový duchařský či okultní horor jak dělané) ve službách matného, nevýrazného a snadno zaměnitelného "příběhu". Atmoféra po celou dobu příjemně temná, hororových scén je slušná porce a většinou jakž takž fungují (tzn. že při lekačce se občas leknete), ale celek silnější dojem prostě nezanechá. Jako chutná jednohubka v rámci Conjuring série s tím však nemám žádný větší problém. 60 % ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

V sérii Conjuringu, které startér představuje žánrový vrchol dekády, nechci vidět v roli mladého rumunského vesničana amerického hezouna, který po vanhelsingovsku zachraňuje v poslední vteřině efektním výstřelem z brokovnice. Nebo aspoň ne, když se film snaží navodit autentickou atmosféru východoevropského (a pro mnoho diváků exotického) místa mimo civilzaci, které má velký potenciál hororového prostředí. Díky podobným lacinostem je film přes bohatou výpravu dějovou nabitost pouze průměrně vtahující a strašidelný. Práci s napětím, ke kterému je vždy lepší se propracovávat pomalu a sofistikovaně, se tu úplně nedaří zprostředkovat zamýšlenou non-stop-scary jízdu. Nezávisle na sérii ale OK, ne takovej průser jako první Annabelle. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak předně horor jako takový pokládám za pokleslý žánr, vyjma Hitche, vynikajícího Kruhu a klasického Vymítače ďábla. Od Záhady v listnatém lese tento žánr nevyhledávám. Já se prostě u hororu, pokud je dobrý, bojím. A jít na to do kina, tak to už vůbec ne. Ale dneska zvítězila zvědavost. A jo, dobré to bylo. Děsivé, temné, lekavé a s hnusnou atmosférou. Těšilo mě plné kino, několik rozsvícených smartfonů a přítomnost osmdesáti dalších lidí, kteří vyrušovali, šustili a komentovali snímek nahlas. Jsem převelice ráda, že se mi zrovna dneska nesplnil můj velký sen, být v kinosále na něčem dobrém úplně sama. Co říci závěrem: Marlin Manson vystrčil růžky a nechal si otevřená vrátka i pro dvojku. Tak fandy si to jistě najde. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mníšku len ťažko označiť za špičkový novodobý horor. Zároveň sa ale nájde viacero plusov, pre ktoré sa stále drží v slušných vodách nadpriemeru. Po dlhej úvahe môžem povedať, že i keď film mierne odbočuje od svojich bratov a sestier zo sveta Conjuringu, určite im nerobí žiadnu hanbu. A preto dávam 7/10. Ak vám ale formát, akým tvorcovia pristúpili k ich novinke jednoducho nebude vyhovovať, bohužiaľ sa môže ľahko stať, že vaše výsledné hodnotenie môže ísť aj o niekoľko bodov nižšie. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)
  • Filmári spotrebovali na hábity mníšok toľko čiernej tkaniny, že rumunská továreň, ktorá ju vyrábala, minula všetky svoje zásoby. (krasomama)
  • Tvorcovia nedostali povolenie nakrúcať vo vnútri rumunských kostolov, postavili si preto interiéry kláštora v štúdiu. Režisér pre nich osobne nafotil interiéry kostola v britskej dedine, v ktorej vyrastal, aby vytvorili čo najvernejšiu napodobeninu. (krasomama)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama