Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (184)

otík 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu udělali 2. Moc dobrá komedie, která navazuje na výtečnou jedničku o nic horší dvojkou. Celý film se vyznačuje brutálně rychlými dialogy, kterým ani v češtině občas není rozumět, občas je kadence tatatatata a někdy i rychlejší, ale český dabing je výtečný s báječným hlasem Donutila s Balzerovou. Občas jakoby filmu docházel rytmus, ale v té chvíli přijde úžasná scéna s dobrým vtípkem nebo hláškou. Tohle se skutečně povedlo. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie so všetkými známymi z prvého dielu. Oproti jednotke tu pre mňa prím hral Claude a zaťovia neboli až takí vtipní, ale samozrejme viacero zábavných momentov vzniklo aj vďaka ním (najmä Chaovi a Davidovi). Opäť sa jedná o milú, inteligentnú komédiu, s viac vydarenou situačnou komikou ako tou verbálnou (tá mi prišla trochu nasilu), skvelým Claudom a rodičmi Charlesa. Niektoré vtipy (verbálne) boli zrecyklované z jednotky, ale celkovo mi prišiel v niektorých momentoch tento diel vyzretejší, aj keď asi menej waw ako prvý. 7,3/10. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pět minut čekáme už tři čtvrtě hodiny." Asi stejně dlouho jsem já čekal na první slušnej vtip. Pak tam byl ještě jeden a to je na komedii zoufale málo. Ona to totiž není komedie, ale multi-kulti agitka vyšperkovaná zjištěním, že na pohlaví partnera nezáleží a ne každej fousatej allahuakbar je výbušnej. Prostě nuda vhodná tak k pokleknutí na trávníku s duhovou páskou na rukávu. Francouzi jsou zkrátka divní a jedno, jestli to jsou Číňani, Alžířani, Izraelci nebo indický černoši. A když odtamtud chtějí emigrovat už i migranti, tak je to k zamyšlení. A určitě i k smíchu, protože spousta situací si o vtip vyloženě říkala. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Krásný a kvalitní nekorektní humor ocení především ti, co se ve frankofonním nebo evropském společenském prostředí skvěle orientují. To já s cílením na východ už bohužel tolik nejsem. Kromě vždy skvělého Claviera hrají prim oči Pascala N'Zonziho. O hodně slabší, protože vystřílené, než jednička. Trojku už prosím spíš ne. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Na hranici v principe veselej komedie a moderneho shitu. Vezme sa puding, klobasa, kakao, cesnak, med.. - a vsetko zmixuje: tak je to vtipne, ci ani moc nie? "Bratia" Zid, Cinan, Arab, Cernoch, trocha ironicki, trocha nablbli, 4 pipky k tomu, par gagov - celkom by to uslo. Ale ked uz tam pridali cierne lezby na svadbe, katolickeho knaza v omsovom ruchu ako beha po navstevach (to co za idiota to reziroval?!) atd., tak vaham, co to bolo vlastne.. Nebola to vyslovena tycka, no ale nemalo to k tomu zasa az tak daleko, taky ten "moderny" nablbly humor, kde je velice smiesne, ked sa uzatvara homo-zvazok medzi dvoma zacukrovanymi nevestami ciernymi jak noc a vsade je plno kvetov a vysmiatych kretenskych hosti. 2*, obcas sme sa dokonca aj zasmiali ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)

Reklama

Reklama