Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, dokoukáno a je čas hodnotit! Na úvod bych řekl, že po zklamání ve formě seriálu The Walking Dead (ukončeno po první sérii), jsem dal šanci dalšímu zombie seriálu a moc dobře jsem udělal. Již dlouho se nestalo, že by mne nějaký seriál takto pohltil a já ho celý projel v několika dnech. Zejména na seriálu oceňuji dvě věci. Jednak ukázku Feudálního uspořádání korejské společnosti zde bylo bezchybně vykresleno a byla radost sledovat jejich smysl pro čest a naprostou loajálnost vůči svým pánům. Zejména mě pobavilo, když šlechticům přišlo horší, když na ně útočili vesničani a vůbec jim nepřipadalo divné, že se lidé na ulici požírají za živa a nebo služebnictvo neustále upozorňující své pány, že zasluhují zemřít kvůli sebemenší chybě které se dopustili. A za druhé ona kombinace mocenského souboje s propuknutím zombie pandemie prostě nemohlo být zvládnuto lépe. Ke sledování mne dovedlo dílo Království Zombie, které i když se mi zprvu dost líbilo, tak ve srovnání se seriálem zdaleka nedosahuje takových kvalit. 93% a zvažuji přidání do mých TOP 10. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno mě k seriálu přitáhlo spíše lákavé historické období, asijská exotika a doufání, že v příběhu půjde kromě strašidelného napětí i o dvorské intriky. (Seriálová nabídka je bohužel malá, takže beru skoro vše, co je k dostání. :) Se zombie jsem při tom všem pochopitelně počítala, ač je příliš v oblibě nemám. Seriálu skutečně nechybí (alespoň místy) napětí, kazí ho ovšem přístup k postavám. Hrdinové působí mnohdy až příliš jako karikatury, což se do hororového žánru úplně nehodí, jejich chování je až příliš přestřelené a postrádají pak na uvěřitelnosti. Ten křečovitý pokus o humor na mě působí až nemístně. Jenže... seriál je natočený podle komiksového příběhu a v něm mohou být hrdinové záměrně zesměšňovány a zjednodušovány. Takže, můžu tu komiku seriálu vůbec vyčítat? - Příběh dokázal udržet můj zájem, osobně bych však oželela dlouhé krvavé potyčky, ty jsem místy přetáčela a dívala se raději o kus dál. - Něco do sebe Kingdeom má, ač nejsem cílová skupina. Vyšší hodnocení vzhledem ke svému zaměření a výše uvedeným důvodům dát nemůžu. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky hodně dobrý, scenérie, hudba, kostýmy, záběry na Japonskou krajinu. Postavy taky nejsou zrovna nejhorší, nakažení konečně jinak vymyšlení, jenom mi celkem pokulhávala akce, které bylo málo a byla celkem utahaná a neefektivní. Pár dobrých řezů katanou tam bylo, ale nic, co by stálo za zmínku. Víc mě bavila politická linka přilběhu a absolutně nechápu, jak to mohlo takhle někdy existovat. Ve výsledku celkem příjemnej seriál, kterej rychle utekl, ale zrovna tenhle se mohl táhnout a víc zabrat, hlavně u cíle. 4* a.k.a 75% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Daebak!!! Překlad: “Trefa do černého!!!” V historicko-zombie provedení. Jiné, než standardní korejské seriály, přesto ale korejské. Kdo čeká horor, bude zklamán. Kdo není zvyklý na asijskou tvorbu, může si stěžovat na pomalost. Kdo je zvyklý, toho bude seriál držet od začátku do konce. Tvůrci se vykašlali na standardních minimálně 16 epizod a natočili jen šest, takže je to kompaktní a nenatahované. Těším se na druhou sérii, jen je škoda, že ji neudělali hned. Doo-na Bae super, ostatní herci také. Občasné záběry z výšky, použité zde, registruju v korejském seriálu poprvé. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=4l-yByZpaaM ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý až perfektný miniseriál. Pri takom malom počte častí nedošlo k žiadnej vate a seriál nemá šancu ani len začať nudiť. Skvelé intrigy danej doby, samozrejmosťou je fakt že dokonalé aj technické aj dobové spracovanie, kasting sympatický a tie dva "mega" momenty pred koncom poslednej časti som fakt teda nečakal, tie ma navnadili na sledovanie osudov hlavných hrdinov aj v ďalšej sérii fakt že neskutočne. Samozrejme doba samurajov nesadne každému, našťastie ja nie som "každý" :) UPDATE PO DRUHEJ SÉRIÍ: Takže sa pridalo na intrigách, pridalo sa na krvavých súbojoch, pridalo sa na bezvýchodiskových situáciách a poumierali dôležité postavy. Cliffhanger bol absolútne nečakaný, pretože tvorcovia umne zamaskovali poslednú časť tak, aby to vyzeralo trošku inak, ako to naozaj má vyzerať. Viac neprezradím. Pre zombie fanúšikov je toto jednoducho MustSee titul, ktorý nie je rozťahaný ako Walking Dead, ktorý už nikoho nezaujíma a predsa mu predpovedajú tvorcovia ešte tak desať sérii. Toto má o niečo slabšie masky, ale na druhú stranu nekompromisné zombie a tá vybavenosť a možnosti v danej dobe sú totálne proti všetkým hrdinom, oproti nim sú hrdinovia vo všetkých moderných a súčasných zombie seriáloch napriek svojim bezútešným sitáciám, ďaleko lepšie pripravení, vyzbrojení a majú viac šancí na úspech. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama