Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (355)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Deja vu... to byl můj neustálý pocit takřka od začátku filmu. Nebo, že by ... no jasně, remake jako vrata. Není to tak dávno, co jsem viděl skandinávský originál a tento americký je na drobné nuance (indiánii a tak...) téměř doslovnou kopií. Možná kvůli znalosti originálu, možná kvůli Liamu Neesonovi, u něhož jsem si tak nějak již zvykl, že padouchům automaticky nakope prdel, jsme od toho nebyl tolik na větvi. Přesto solidní "komorní" thriller s kapkou humorného nadhledu. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno v kině. Mám DOST! Ani nejsem schopen vztyčit nějaké to procento k dobru. Tak jako tak je to ODPAD jak vyšitý. Pamatuji si loňský ENTEBBE, kterému jsem dal také odpad (prvně v kině). No a čeho jsem se dočkal nyní ? Mého druhého odpadu v kině! To už je opravdu něco špatného v této dimenzi. Jak to mám sakra popsat ? Má to mít černý humor ? No já teda nevím, mě přijde, že to byl nějaký pokus o mix žánrů – a těžce se to nepovedlo. Ani ten Liam Neeson, kterého zbožňuji, to moc nevytrhl. Zde mu role vůbec nesedla a ani to moc dobře nezahrál – asi za to ani chudák nemohl. Celé to bylo suché, bez nápadu, bez vtipného momentu. Žádná přestřelka či vyvraždovačka nebyla zajímavá, prostě nic. Filmy s černým humorem mám rád, ale tohle ? Jedna trapná postava střídala druhou. Především hlavní záporák byl totální kokot. I to mělo spoustu nudných dialogů, které sem naprosto nepatřily. V úvodu si Neeson podá tři gaunery (opět nic co by mě bavilo, nuda) a poté se už v podstatě nic výrazného neděje. Ani to finále za nic nestojí. Dějová linie s indiány ? Bože dyť tahle tématika indiánů ? Sami se ztrapňovali. I když to mělo být odlehčené s tím oním černým humorem. A ani se už nepozastavuji, že je to tu na CSFD v červené barvě. Asi nemám vkus, nevím. Chtěl jsem se po dlouhé práci v kině odreagovat a ona se z toho stala taková sračka. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,138,862Tržby Celosvetovo $76,419,755Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,979,224Tržby za predaj DVD v USA $2,347,792║ Liam Neeson je v takejto polohe už toľko krát vyvarený či prevarený, že už nemá čo ponúknuť, aj keď režisér sa snaží byť pri likvidovaných osobách veľmi originálne informatívny. Takže len taká všednejšia jednohubka. /60%/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Hans Petter Moland za rámeček nedá! Takhle si posrat svůj vlastní skvělý film – no asi mu nesmrděli americké dolary. V porovnání se skandinávským originálem (který byl solidní řežbou okořeněnou černým humorem a celkem slušnou akcí) je tohle jen céčkový brak – de fakto parodií na sebe sama. Tak kde byl originál úderný, surový a humorný, tady zbyla jen trapnost a hromada mrtvol. Se divím, že se tomu nechal upsat Liam Neeson. Tady bylo horší snad úplně všechno – atmosféra, kamera, herecké výkony (hlavní záporák nesahal ani po kotníky tomu z originálu, malý ogar nesympatický, místo Srbů indiáni – si dělají prdel ne), ani manželka nedostala pořádnou ránu přes držku (jo já zapomněl, že to se už za poslední roky v USA nesmí – bo by je rozneslo Me Too. Finální přestřelka taky slabá – postupné zabíjení gangsterů co zabili jeho syna slabé a nevěrohodné oproti originálu (tam hlavní hrdina zabíjel v tichosti na odlehlých místech, tady si to nakráčí přímo na diskotéku nebo obchodu se svatebními šaty). Prostě skandinávský originál byl lepší po všech stránkách, to je jen nepovedená a podprůměrná kopírka… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to isté, čo originál. Ale keďže ten som videl pri jeho premiére, tak mi už mnoho vecí vypadlo. A Neeson je rovnako dobrý ako Skaarsgard, takže sa nemám na čo sťažovať. Máme tu linku s indiánmi, čo nakoniec nášmu hrdinovi nečakaným spôsobe pomôže. Hlavnou témou je láska k synovi, máme ju tu celkovo trikrát. Väčšiu výčitku môžeme smerovať k faktu, že keď máte k dispozícii Lauru Dern, tak by ste ju mali viac využiť. Podobne aj línia s policajtami nie je príliš využitá, ale subjektívne mi to nijako zvlášť nevadilo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z postáv vo filme si robí srandu zo sexuálnej povahy mena Nels Coxman. V pôvodnom nórskom filme, ktorého je toto remake, sa hlavný hrdina volá Nils Dickman. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v březnu 2017, natáčelo se v Kanadě v provinciích Britská Kolumbie a Alberta. (Varan)

Reklama

Reklama