Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (478)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Mám rád takové mystery příběhy: promyšlené, nenáročné na akci, stačí jen dobře napsaný scénář, tajuplné lokace a seriál je na světě. Klidně bych si dokázal představit podobný počin i u nás. Takové seriály prostě dneska frčí. Jsem zvědav, jak si Němci poradí s další sérii. Hlavně méně "časových paradoxů". ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Německá reakce na Stranger Things, která ačkoliv postrádá humor a podobnou nostalgickou náladu, je i přes všechny podobnosti svá a originální. DARK dalece převyšuje evropskou seriálovou tvorbu a jde naprosto sebejistě proti všem hitům západu! Perfektní kamera a vizuál, poutavej a hlubokej mysteriózní příběh (i když v jádru - stejně jako tematicky všechny podobný seriály/filmy - nemusí dávat vždycky smysl), skvělý herecký výkony, temná bezvýchodná atmosféra a super soundtrack! Je skvělý vidět, že Netflix podporuje originální projekty nejen v Americe, ale i ve světě a dává tak vzniknout nezapomenutelným zážitkům. Jenom škoda, že vzhledem k absenci scénáristů s nápadem a režisérů s vizí něco podobnýho nikdy nevznikne i u nás. PS: Nečekejte, že si oblíbíte kteroukoli z postav. Charaktery se tady nesnaží skrze sympatie podlejzat divákovi - v "Temnu" je každej vážnej a depresivní. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně dorazil, po čtvrtém dílu na mě před pár měsíci přestal seriál bavit a dostal jsem s k němu znovu až teď. A rozhodně nelituji, spíš naopak. Chce to věnovat pozornost a jde to pak více méně samo, nicméně i tak Dark něco chybí. Má to skvělou formu, obraz, hudbu, postavy ujdou a cestování časem je dobře zpracované.. jen ten příběh nějak kulhá, špatný není, ale není postaven tak, že by vás to táhlo k dalšímu dílu, spíš je to o té formě. Jdu na druhou sérii. Tak druhá série jde trochu jinou cestou než ta první.. víc vysvětluje a zároveň komplikuje, cestování časem už jede ve velkém a obtížně se orientuje kdo co vlastně ví, kde je (kdy je) a o co mu jde. Trochu to ztrácí na atmosféře, ale kompenzuje to větší výpravností a dějem, který zahrnuje více postav. Těším se na třetí sérii, ale to vršení komplexnosti už začíná být přilíš a stejnou dobu co zabere sledování seriálu, jeden stráví googlením co se to sakra děje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od Nemcov mimoriadny seriálový počin. Tak silný, že asi nič lepšie sami v kinematografii ako seriál nenatočili. Babylon Berlin určite lepší nie je, hoci tu má viac percent. Vyzdvihnúť treba nielen úžasnú hudbu a na ňu viažucu sa atmosféru, ale aj nápaditosť, prepletenosť a premyslenosť vopred. Z môjho pohľadu je hlavne 2. séria maximálnou špičkou. Tretia séria ako záverečná však z môjho pohľadu je konečne finálnou, pretože tých dejových línií, časových okien a paralelných svetov bolo priveľa. Zakončili to ale dôstojne. Seriál je určite aj na častejšie pozretie, pretože divák má stále možnosť odhaliť nové súvislosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plným hodnotením si nie som úplne istý, avšak predpokladám, že druhé pozretie by ma v ňom utvrdilo a možno si seriál v blízkej dobe zopakujem. Ideme v stopách Lost, všetkých Matrixov, Stranger Things, všetkých vážne mienených drám a trilerov o cestovaní v čase, alebo nedávneho seriálu OA. Nemeckí tvorcovia takpovediac nejdú divákovi príliš naproti, ten musí neustále premýšľať a prehodnocovať videné. Na druhú stranu ale rozviazanie celého uzlu do detailu nie je podmienkou toho, aby ste si všetky tri série mohli poriadne užiť. O čo ide a aké sú pravidlá hry, je totiž pomerne jasne vysvetlené a veci pomáha aj jednoznačný záver, kde paradoxne nemusí všetko byť vysvetlené, ale aj tak sa všetko vysvetlí... ()

Galerie (145)

Zajímavosti (44)

  • Ke konci epizody hraje skladba „Bad Kingdom“ od německé hudební skupiny Moderat. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody můžeme slyšet píseň „Melody X“ od umělce Bonaparte. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody zazní píseň „May The Angels“ od zpěvačky Alev Lenz. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama