Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (477)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TAM VENKU JSOU VĚCI, KTERÝ NAŠE MYSL NEDOKÁŽE ZPRACOVAT.“… /// Překvapilo mě, jak mě to chytlo! Čekal jsem „dětský“ věci, ale tady jde hlavně o tajemno a kosťáky, který má většina obyvatel městečka s jadernou elektrárnou a záhadnou jeskyní nejen ve svý skříni. Postav je dost, navíc občas sledujeme mladší verzi tý starší (prostě migrace v čase, no…), ale postupně člověk „chápe“. Možná tady je spousta paradoxů, ale příběh má fajn dramatickou atmosféru. Ke konci přibejvá i filozofování… ale to sebou asi cestování časem logicky přináší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že Einstein a Rosen něco přehlídli. 2.) U nás se všichni choděj ztrácet do jeskyně. 3.) Thx za titule „Mirinkat“ a „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ohromne špecifický projekt. Je veľmi náročné Dark k niečomu prirovnať. Ide o zmes rôznych poznaných prvkov, ponúka však navyše mnoho nového. Ak sa tomuto seriálu otvoríte, zoberie vás na dobrodružstvo jedného malého mestečka, v ktorom sa všetci poznajú a osudy postáv sú prepletené navzájom veľmi zvláštnymi väzbami. Postavy prežívajú svoje minulosti, prítomnosti aj budúcnosti a táto ich cesta je skutočne nevídaná. Cesta, ktorú postavy prejdú od prvej časti až po tú poslednú sa javí siahodlho, v skutočnosti sa bavíme o zopár hodinových častiach. Dajte tomuto seriálu šancu, tak navrstvený príbeh ste už dávno nevideli. A ak prekonáte tú hranicu, kedy pochabé tempo, nejednoznačnosť a zvláštne postavy prestanú frustrovať, otvorí sa vám svet, ktorý totálne pohltí. Hoci má Dark veľa nedostatkov a nad mnohými aspektami sa dá polemizovať, nevídaná prekombinovanosť a atraktívny audiovizuál posúvajú celý projekt do vysokého nadpriemeru. "Peklo je prázdne, všetci diabli sú medzi nami." ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby Christopher Nolan natočil film podle prací Nietzcheho, Goetheho, Freuda a Schrodingera. Kdo jsme? Jak se staneme tím čím jsme, jak to můžeme ovlivnit? Zlo. Ty nejhorší věci na sobě pácháme my sami, a naši nejbližší. Děti se stávají stejně rozbitými a nedokonalými osobnostmi jako jejich rodiče a prarodiče, v Dark do krajnosti metaforické a symbolické, jak se postupně se ztrátou mladické naivity nestávají jen jich odrazy, ale doslova přímo jejich předky a tedy naopak "jejich" vzory. Dokonale Lynchovsky divné, a přesto smysl dávající. 10/10 ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhý odmlky mezi sériema mi sice k pochopení takhle komplexního příběhu zrovna nepomohly, ale nějak jsem to přece doklepala do konce (asi budu muset stejně mrknout na pár explained videí hmm). První dvě série absolutní mrda, dokonce mě přiměly změnit pohled na německou kinematografii (do prdele, teď mám chuť kouknout na německý lidl filmy, tak to tě bůh). Starý dobrý cestování časem, to jsem přesně potřebovala na vyplnění prázdný díry v duši. Bála jsem se, že to potom v další sérii pěkně doserou (ještě ty paralelní světy do toho), ale ono to vlastně všechno vyšlo docela dobře a dokonce to na konci zapadlo do sebe (trocha oleje by sice neuškodila, aale co - dře to, ale jde to že?). Třetí série i přesto bohužel od těch předchozích vypadá jako něco úplně jinýho, prostě už to nemělo tu pěknou atmosféru prvních dvou, a mám pocit, že to místy docela přezdobili. Vzali si toho moc na talíř, ale na konec to přece jenom nějak přežvýkali a dokonce z toho vzniklo smysluplný dílo. Hodnocení: to byl dobrej pocit zase si jednou zacestovat časoprostorem ááách jo/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedže nejde o vzťahovú a ani o sociálnu drámu, postavy som neriešil. Kvalitné mysteriózno a veci, ktoré sa diali a boli s ním úzko späté, boli napísané výborne. Dokonca som mal pocit, akoby to natočili len pre mňa! Tak som si totiž užil túto parádu. P.S. Až na tie nemecké ksichty teda... Na tie si snáď nikdy nezvyknem a preto ma trošku mrzí, že seriál nenakrútili napríklad takí Nóri. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (44)

  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody můžeme slyšet píseň „Melody X“ od umělce Bonaparte. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama