Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 46 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (87)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-JE TO PRO VÁS MOC OSOBNÍ. -JE TO TAK AKORÁT. Takový "anti Dr. House," a jak by taky ne, když on a DD mají stejného tvůrce. Jedna slabá a zároveň silná ústřední postava a kolem ní mnozí, kteří jí nahrávají, je celkem klasický způsob vyprávění, ale autismus je už hodně silný kafe a tak diváka enormně zajímá, jak by to reálně probíhalo. Ovšem nejvíce se mi líbí ty doktorské případy, jsou zvláštní a hodně netypické (a vy přemýšlíte, jak moc je reálné, že by se jich vyskytlo tolik za sebou). Ale jinak zatím opravdu spokojenost, hlavně kvůli velmi silným emocím. 90%. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Mám rád Freddieho a prvně jsem viděl až díly 11 a12. Bohužel nesdílím nadšení místních přispivatelů, protože takhle nějak si představuju Růžovku s 10ti násobných rozpočtem. Naprosto příšerný s výjimkou dějové linky samotného Shauna, ale ten je tam vlastně strašně málo. Uvidím další díly, ale tohle bylo peklo a Image Dragons (myslím) to posunuli na úroveň téměř nekoukatelného kousku. PS Po zhlédnutí dalšího dílu ubírám další hvězdu - je to snad horší než Růžovka - nevypadá to jako, zdravotnický ústav, vypadá to spíš jak sonda do života pacientů psychiatrie ..... ()

Reklama

Jirk4 

všechny recenze uživatele

Nevybavuju si jinej seriál, kterej by tak šíleně osciloval v podstatě mezi odpadem a mezi pětihvězdičkovým dramatem z nemocničního prostředí. Často i v rámci jedné epizody. Celkově vzato je to ale fajn oddechovka, a většinu času se drží spíš nad průměrem, takže se to dá doporučit; ale ve všech směrech špičkové drama od toho určitě nečekejte. Jinak viz třeba DwayneJohnson. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

1. série: Seriál jsem stáhl na základě krátkého videa sestříhaného z prvního dílu a už od začátku mě to chytlo. Ať už doktorská tématika, tak brilantně chytré nápady hlavní postavy, která z místy obyčejné telenovely ala Ordinace v růžové zahradě (ikdyž někdy případy pacientů stály zato) dělá výborný a dobře koukatelný seriál. Postava autistického doktora Shauna Murphyho je jednoznačně nejzajímavější a nejlépe zahraná postava, kterou jsem kdy ve filmu zažil, a za to neskutečná poklona Freddiemu Highmorovi, který seriál táhne o level výš. Od propadu do nudy The Good Doctor dodává v průběhu nové postavy, zajímavé případy, flashbacky Shaunova dětství a jeho aktuální život, který je sám o sobě zajímavý. Moc si nemůžu stěžovat, protože tohle mi sedlo do vkusu a doufám, že druhá série bude ve stejném duchu, možná o něco drtivější. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Freddie Highmore je opravdu úkaz. Autistického doktora jsem mu naprosto celou dobu věřila a dokázala jeho problémy spolu s ním prožívat. Člověk sice může čekat nějakou klasickou doktorskou slátaninu, ale já si to upřímně užívala. Rozhodně se jedná o jeden z těch lepších seriálů z lékařského prostředí, kde si buď postavy oblíbíte, nebo k nim nemáte nějaký hlubší stav, ale snesete je. Konec první série přišel, ani nevím jak a já se těším na tu druhou! ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (24)

  • Když si přijde Lea (Paige Spara) půjčit baterie do ovladače, kde zrovna hrála dle jejích slov „Uncharted“, což je exkluzivní hra jen pro Playstation 4, tak jde vidět, že v ruce drží Dualshock právě pro Playstation 4, do kterého ale nejdou dát baterie, má svůj vlastní akumulátor a nabíjí se pomocí USB. Baterie se dávají do ovladačů na Xbox. (Papajos)
  • Zamilovanou knihou Shauna Murphyho (Freddie Highmore) je „To Kill a Mockingbird“, u nás vyšla pod názvem „Jako zabít ptáčka“. Román od Harper Lee vydaný v roce 1960 se stal okamžitě bestselerem a získal Pulitzerovu cenu za literaturu. O dva roky později byla kniha zfilmována – Jako zabít ptáčka (1962). (sator)
  • V této epizodě zazní skladba „Name on a Matchbook“ od Springtime Carnivore. (danielsaf2)

Reklama

Reklama