Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 46 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (85)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Freddie Highmore je opravdu úkaz. Autistického doktora jsem mu naprosto celou dobu věřila a dokázala jeho problémy spolu s ním prožívat. Člověk sice může čekat nějakou klasickou doktorskou slátaninu, ale já si to upřímně užívala. Rozhodně se jedná o jeden z těch lepších seriálů z lékařského prostředí, kde si buď postavy oblíbíte, nebo k nim nemáte nějaký hlubší stav, ale snesete je. Konec první série přišel, ani nevím jak a já se těším na tu druhou! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozporuplnější seriál jsem už hodně dlouho nezažil. Na jedné straně spousta klišé, někdy až hloupé scény a hloupější dialogy a přes tohle vše jsem všechny díly v pohodě dokoukal a dokonce se mé lepší já v hloubi duše těší na další, možné pokračování. Proč? Protože mi postava Shauna Murphyho, přes všechny tyhle výtky nějak přirostla k srdci. Jeho hlas, gesta, mimika i neustále máchání rukou kolem sebe, tohle vše mi chybí už teď, zhruba deset minut po dokoukání posledního dílu. Takže je vysoce pravděpodobné, že i přes můj nabitý, nejen seriálový kalendář si na tohoto zvláštního kluka někdy do budoucna čas určitě udělám. ()

Reklama

Mimesis 

všechny recenze uživatele

The Good Doctor začne docela zajímavě a vypadá to, že to má i potenciál, ale brzy je to naprostá nuda. Tohle opravdu napsal ten David Shore, který stál třeba za seriálem Dr. House? Za prvé mě seriál trochu uráží, protože sám mám autismus. V jednom díle bylo naznačeno, že autisté nemají empatii, což je dávno vyvrácený mýtus. Hlavní postava Shaun vypadá, že ji napsali podle nějaké staré učebnice psychologie, aby vypadala autistická, ale o nějaké hlubší pochopení autismu se nesnažili. Navíc Shaun předvádí naprosto nulový character development, z ničeho se nijak nedovede poučit a stále řeší ty samé problémy. Kromě toho není reálně možné, aby takovýhle nízko-funkční autista mohl pracovat jako doktor. Sorry. Taktéž mě iritovalo, že Shaun mohl udělat cokoliv a nemělo to pro něj žádné následky a ostatní to vždycky nějak omluvili, včetně věcí, které mohly někoho zabít apod. Ostatní postavy mimo hlavního hrdiny byly natolik nezajímavé, že jsem si je mezi sebou i pletl. Po dvou řadách jsem to vzdal. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Dr. Shaun Murphy as A Good Doc., ma bavil. Autismus, ako istá forma geniality v určitom smere aplikovaná napr. do takéhoto seriálu, prečo nie..(?). 1 a 2 séria, pre mňa dosť dobré, 3 ma už až tak nebavila, Murphyho schopnosti boli viac potlačené do úzadia, bolo to pre mňa nudnejšie a podstatne viac sa riešili medziľudské vzťahy na pracovisku a v súkromnom živote. Ale ako celkový počin, u mňa spokojnosť.. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Možno budem príliš kritická, ale toto mi príde ako podpriemerný seriál s postavami podľa šablóny, odfláknutým naivným scenárom a asi najhoršou hudbou, akú som za posledné roky počula. Chápem, že ak by som mala 16, možno by ma zaujal. Nechápem však to všeobecne vysoké hodnotenie.. kam sa podeli nápady? Asi sa v súčasnosti točí priveľa. ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • Nicholas Gonzalez (Dr. Melendez) pochádza z lekárskej rodiny, jeho otec a brat sú lekári a jeho matka je účtovníčka na rádiológií v južnom Texase (San Antonio). Jeho brat mu pomáhal ako konzultant pri natáčaní. (Game90)
  • V této epizodě zazní skladby: „Shine A Light“ od AG, „Just Exist“ od Eliza & The Delusionals, „Renegade“ od Dylan LeBlanc, „The One I Love“ od Scala & Kolacny Brothers. (danielsaf2)
  • V této epizodě zazní skladby: „Feel It Still“ od Portugal, The Man a „BOOM“ od X Ambassadors. (danielsaf2)

Reklama

Reklama