Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 46 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (85)

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že seriálům z lékařského prostředí vévodí House, nicméně Dobrý doktor překvapil a po 3 sériích je to koukatelné. Jediné, co bych tak vytkl, je fakt, že se během dílu často přeskakuje v ději (je večer, najednou to přeskočí do rána téhož dne, pak zase zpátky, atd.). Pokud jsou seriály z doktorského prostředí váš jed, určitě dejte Dobrému doktorovi šanci! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

1. série: Seriál jsem stáhl na základě krátkého videa sestříhaného z prvního dílu a už od začátku mě to chytlo. Ať už doktorská tématika, tak brilantně chytré nápady hlavní postavy, která z místy obyčejné telenovely ala Ordinace v růžové zahradě (ikdyž někdy případy pacientů stály zato) dělá výborný a dobře koukatelný seriál. Postava autistického doktora Shauna Murphyho je jednoznačně nejzajímavější a nejlépe zahraná postava, kterou jsem kdy ve filmu zažil, a za to neskutečná poklona Freddiemu Highmorovi, který seriál táhne o level výš. Od propadu do nudy The Good Doctor dodává v průběhu nové postavy, zajímavé případy, flashbacky Shaunova dětství a jeho aktuální život, který je sám o sobě zajímavý. Moc si nemůžu stěžovat, protože tohle mi sedlo do vkusu a doufám, že druhá série bude ve stejném duchu, možná o něco drtivější. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Příběh se točí kolem mladého chirurga, který trpí autismem a zároveň má dokonalou paměť. Tento seriál provází spekulace na herecký výkon Freddieho Highmorea a musím říci, že oprávněné. Nemám s autisty osobní zkušenost, ale Shaun Murphy je pro mě napsaný a zahraný nanejvýš uvěřitelně; všechna ta gesta, vyhýbání se očnímu i fyzickému kontaktu, potřeba řádu a stereotypu, neschopnost lhát a rozeznat ironii nebo neorientování se v sociálních vztazích a s tím související brutální upřímnost, dělají ze Shauna dost netypickou hlavní postavu, na kterou se velice dobře dívá. Shaun se tedy snaží chápat mezilidskou komunikaci a jeho kolegové se zase snaží chápat jeho myšlení a pohled na svět. Mně osobně tento seriál dává pohled do světa autistů, který jsem doposud neměla, a taky do obtížných rozhodnutí, kterým čelí doktoři. "Whenever people want you to do something they think is wrong, they say it's reality." ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Nejaký super retard vyzerajúci na 13. rokov pomaly riadi celú nemocnicu. Diagnózu uhádne asi aj bez prezretia pacienta, všetci tolerujú jeho autizmus, a operujú mozgy v nehygienických podmienkach akože v špičkovej nemocnici, pričom sa pri tých operáciách väčšinou iba rozprávajú a trt sa sústredia. V prostredí nemocnice nijaká tolerancia nie je na mieste a nijakí autistickí čuráci tam nemajú čo robiť! A lepšie herecké výkony asi podávajú aj skutoční lekári, nie tieto neherecké škaredé ksichty. Takže "zábava" pre široké masy dementných vygumovancov odchovaných otrasnou televíznou zábavou s umelým smiechom v podmaze. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa odlišností medzi stvárnením autistického doktora a Normanom Batesom osobne nevidím, čo vo mne vyvolávalo stále pocit, že Norman predsa nemôže byť chirurg. Mozog mi to akosi nevedel spracovať a veľmi ma to rušilo. Nepridám sa tak medzi tých ľudí, ktorí obdivujú genialitu Freddieho Highmora. Ostatné postavy, hlavne Antonia Thomas potešili viac. ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • Pre Richarda Schiffa (Dr. Glassman) je Good Doctor prvá lekárska dráma, v ktorej si zahral. Iróniou je, že v skutočnosti nenávidí nemocnice. (Weezy22)
  • V této epizodě zazní skladba „You're Somebody Else“ od Flora Cash. (danielsaf2)
  • Někteří vedoucí pracovníci nemocnice nosí na oblečení zlatý odznak Aeskulapa, starověkého řeckého boha lékařství. Jsou to ti, kteří mají lékařské vzdělání. (sator)

Reklama

Reklama