Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika se sympaticky mladým a dosud se nepitvořícím Oldou Kaiserem, ale současně nesympatickou (a nejen rolí) Kolářovou. Tu nějak nemusím. I když objektivně musím uznat, že ztrápenou rozvedenou úču střihla brilantně. No, a Tomáš Holý, to byl jistý tah na bránu. Zvláštní, ten kluk se fakt nepřejedl. Možná i proto, že na to vlastně neměl čas. „Promiňte, nevěděl jsem, že jste tak stará. Tak strašně stará.“ No, byla, ale fakt je se pak dokázala skoro odvázat. Jen ten český sex pod dekou v koupelně mi moc neseděl. Ponechme na fantazii laskavého diváka, jak asi letní románek učitelky a studenta nakonec dopadnul. Snad nikoho nenapadne chtít to natočit po třiceti letech… ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na to že nejsem zrovna fanynka filmů o lásce, tak tento film patří mezi mé nejoblíbenější filmy s letní a zamilovanou tématikou. Řekla bych, že Setkání v červenci mám ráda ještě víc, než Léto s kovbojem. Má skvělé herecké obsazení, Tomáš Holý, je ten správný klučina, jako ve všech svých filmech. Daniela Kolářová je skvělá a příjemná herečka a než jsem viděla tento film, nikdy mě nenapadlo, že Oldřich Kaiser, byl tak pěknej chlap. Navíc zápletka filmu, kdy se náhodně sejde o prázdninách student s nenáviděnou učitelkou, která je o 10 let starší a zamilují se do sebe, ještě k tomu ve výuce angličtiny, musel v době svého vzniku působit hodně kontroverzně. Zarazilo mě, že tehdejší doba, povolila film o výuce angličtiny, místo ruštiny. Skvělý film na odreagování. ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci určitě pobaví, v létě osvěží... V zásadě proti tomuto filmu nemám nic, nápad docela zajímavý, ale trochu bych na něj nahlížela víc na drama než komedii. Ano, jsou tady zajímavé a opravdu zábavné momenty, krásně zpracované, ale na toto téma by možná bylo lepší pohlížet více jako na drama, i když komedie je dobrým oživením. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"A na svatební cestu pojedeme do zoo.." ;) Film se "strašným numerem" Tomášem Holým snad nikdy nemůže být špatný. I zde řádí jako "ďábel", nad něž "žádné pozemské zákony neplatí".  Dospělácká dvojice Kolářová - Kaiser je poněkud nesourodá, ale ta proměna "staré, utahané a nerudné" učitelky v zamilovanou holku se Daně Kolářové vážně povedla. Kachyňova režie zrovna moc výrazná (snad kromě závěrečné karnevalové scény) není, letní atmosféru ten film ale určitě má. Naprosto vynikající je hudba Zdeňka Lišku, která svou nápaditostí i intenzitou krásně graduje právě v oné závěrečné karnevalové scéně. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne dobové pozadí vzniku, protože PP na CKM je tak okatý a film výrazně mimo režimní koleje, že si myslím, že někdo vlivný tehdy musel tlačit na správných místech, aby mohl vzniknout a být vysílán. Interiéry jsou až buržoazní, vila, kde studenti studují angličtinu (jaktože ne ruštinu, co, soudruhu?!) bezmála aristokratická, tedy až na tu odpornou jídelnu. Také poněkud post-hippie projevy mladých v kostýmech z řeckých mýtů mají daleko do svazáckých ideálů. V tomto mne film tedy až šokoval (na tu dobu). Vztah ústřední dvojice se mi líbil. Byl civilní, přitom poetický. Zahráno s lehkostí, kterou bych od Kaisera tedy nečekal. Fajn film a zajímavý. Jsem rád, že jsem ho nakonec neminul. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)
  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama