Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neuváženě namíchaný koktejl veselých chvilek a pseudozakázaných emocí, které režisér jednu chvíli prezentuje jako dramatickou událost s nejzávažnějšími důsledky, aby to vzápětí spláchnul řešením uváženým a uvěřitelným jako slova Vojtěcha Filipa o pouhých 170 obětech komunistického (respektive socialistického) režimu. Rebelující trio hlavních hrdinů dá realitě na frak především pohádkovým závěrem, který vás zdaleka nezahřeje na duši jako "angličtina" Daniely Kolářové (ta vám totiž alespoň zvedne sebevědomí). ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci mi hodně připomíná o dva roky starší snímek LÉTO S KOVBOJEM. A to nejen tím, že v obou filmech hraje hlavní roli Daniela Kolářová. Zatímco v Létě s kovbojem byla psycholožka a měla na starosti pesimistického studenta Boba, díky kterému více méně našla novou lásku, klasického hejska Jaromíra Hanzlíka. Tak tady je lektorka jazyků a svoji lásku si najde přímo mezi svými žáky, a to Oldřich Kaisera. Tedy spíše on si našel ji... Je to podobný typ jako Hanzlík v Novákově filmu, akorát už to není takovej kluk do větru. I když je to taky pořádný ještě ucho. Ona samotná už je rozumnější, je mamina asi osmiletého kluka, ale taky je to protivná učitelka. Za mě se mi tedy líbila mnohem více jako psycholožka než učitelka. Stejné je to v porovnání s Kaiserem a Hanzlík. Hanzlík jednoznačně u mě vede a ve výsledku i porovnání obou filmů vypadá jasně. LÉTO S KOVBOJEM vyhrálo 3:0. A nic na tom nemění ani to, že si tu zahrál Tomáš Holý. Je tam poznat ten Kachyňův styl, i když úplně do toho jeho dramatického stylu to má hodně daleko. [8959. hodnocení, 190. komentář, 72%] ()

Reklama

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Víc jak dvě hvězdy ani náhodou. Film to není špatný, je dobře natočený, dobrý scénář. ALE. Za komoušů se takovýhle věci prostě neděly. Mám na mysli "jakýsi smyšlený letní tábor", kde je každý večer hrozně veselo, tančí se u ohýnku a aby toho nebylo málo, jsou k dispozici všelijaké kostýmy. Jako pohádka dobré, realita byla v té době úplně jinde. Bohužel. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zábavná letní komedii, kterou si v televizi nenechám ujít. Film má slušný scénář, nezvyklou estrádovitou hudbu, která ovšem s každou další reprízou začíná lézt trochu na nervy. Ale hlavní jsou skvělé herecké výkony Daniely Kolářové, Oldřicha Kaisera a Tomáše Holého. Dalším velkým plusem, který žádný jiný film nemá je to, že se zde podařilo zachytit to jedinečné kouzlo léta a měsíce července...voda, slunce, letní večery u ohně, třešně, průsery atd. :-) Škoda jen, že už se takovéto komedie netočí dnes. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Karel Kachyna /Ucho, Kocar do Vidne/ natocil tentokrat len priemerny normalizacny film o prazdninach v normalizacii sa venujucemu Ceskoslovensku. Akysi namet sa da vymysliet aj tuna, film siel vladnucim sudruhom pekne po chuti, takze mohol ist aj v kinach. Daniela Kolarova /Na kolejich ceka vrah/ samozrejme vyborna a Tomas Obleceny sa dal zniest. . Ovsem film je len taky znesitelny normalizacny priemer : 56 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama