Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neuváženě namíchaný koktejl veselých chvilek a pseudozakázaných emocí, které režisér jednu chvíli prezentuje jako dramatickou událost s nejzávažnějšími důsledky, aby to vzápětí spláchnul řešením uváženým a uvěřitelným jako slova Vojtěcha Filipa o pouhých 170 obětech komunistického (respektive socialistického) režimu. Rebelující trio hlavních hrdinů dá realitě na frak především pohádkovým závěrem, který vás zdaleka nezahřeje na duši jako "angličtina" Daniely Kolářové (ta vám totiž alespoň zvedne sebevědomí). ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Karel Kachyňa? Povinnost, Zdeněk Liška? Vždy velký plus. Tomáš Holý, Oldřich Kaiser a (ještě) mladá Daniela Kolářová? Není co řešit. Už jen proto, že nám tady Tomáš Holý zanechal opravdu málo filmů, je potřeba toho znát co nejvíce. Krásné letní prostředí s fenoménem anglického kurzu na konci normalizační doby a letní, možná nakonec životní, láska pro dva nepřátele. K tomu připočítám trochu odvážné a uvolněné téma, preciznost režiséra, výbornou hudbu Zdeňka Lišky a jsme rázem v nadprůměru. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je pro mě poměrně záhadou. Jak mohli komunističtí pohlaváři kvitovat film, který podle mě i dnes může zvedat nejedno obočí. V ději se ocitáme na prázdninovém jazykovém kurzu, kde se shodou náhod setkává učitelka (Daniela Kolářová) a její student ze střední školy (Oldřich Kaiser), kterého nechala během školního roku propadnout. Co čert nechtěl. Díky malému synu učitelky (Tomáš Holý) se oba velice zblíží a nakonec i zamilují. Svižná letní romance, kde vůbec nefunguje chemie na trase Kolářová - Kaiser. Perličkou je pak angličtina Daniely Kolářové jako angličtinářky. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Letní komedie ze sedmdesátek, kterou i když jsme všichni viděli stokrát, podíváme se na ni po sto první. 👍🏻 (ale milujeme ji) Oldřich Kaiser s Danielou Kolářovou mi k sobě jako pár absolutně neseděli... asi měli všichni prostě stejně dlouhý vlasy... fakt nevim. 🤷🏼‍♀️ Co ale vím omg je to, že oba dva hráli super a do toho ještě Tomáš Holý, který nebude nikdy David, ale Vašek, sry.  Film režíroval Karel Kachyňa, takže láska byla i v rybníce, i na kole, i v koupelně, všude. 🤍 |Po tomhle filmu se do Oldřicha Kaisera musely zamilovat všechny ženy světa neříkejte, že ne.| A sama doporučuji si film pustit v červenci, má to úplně že jinou atmosféru díky názvu. 👍🏻🍒 Hodně mladí lidi spolu tráví léto, koupou se v těch 💩💀 rybnících a běhají a tancují na strašně sedmdesátkovou melodii a je to komedie a hraje tam Tomáš Holý = 70. léta. #miluju Jo a pozastavil se někdy někdo nad tím, jak je obrovská ta koupelna a v ní to mini umyvadlo? :D ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)
  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama