Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

campix 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je pro mě poměrně záhadou. Jak mohli komunističtí pohlaváři kvitovat film, který podle mě i dnes může zvedat nejedno obočí. V ději se ocitáme na prázdninovém jazykovém kurzu, kde se shodou náhod setkává učitelka (Daniela Kolářová) a její student ze střední školy (Oldřich Kaiser), kterého nechala během školního roku propadnout. Co čert nechtěl. Díky malému synu učitelky (Tomáš Holý) se oba velice zblíží a nakonec i zamilují. Svižná letní romance, kde vůbec nefunguje chemie na trase Kolářová - Kaiser. Perličkou je pak angličtina Daniely Kolářové jako angličtinářky. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci mi hodně připomíná o dva roky starší snímek LÉTO S KOVBOJEM. A to nejen tím, že v obou filmech hraje hlavní roli Daniela Kolářová. Zatímco v Létě s kovbojem byla psycholožka a měla na starosti pesimistického studenta Boba, díky kterému více méně našla novou lásku, klasického hejska Jaromíra Hanzlíka. Tak tady je lektorka jazyků a svoji lásku si najde přímo mezi svými žáky, a to Oldřich Kaisera. Tedy spíše on si našel ji... Je to podobný typ jako Hanzlík v Novákově filmu, akorát už to není takovej kluk do větru. I když je to taky pořádný ještě ucho. Ona samotná už je rozumnější, je mamina asi osmiletého kluka, ale taky je to protivná učitelka. Za mě se mi tedy líbila mnohem více jako psycholožka než učitelka. Stejné je to v porovnání s Kaiserem a Hanzlík. Hanzlík jednoznačně u mě vede a ve výsledku i porovnání obou filmů vypadá jasně. LÉTO S KOVBOJEM vyhrálo 3:0. A nic na tom nemění ani to, že si tu zahrál Tomáš Holý. Je tam poznat ten Kachyňův styl, i když úplně do toho jeho dramatického stylu to má hodně daleko. [8959. hodnocení, 190. komentář, 72%] ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zavádějící sonda ze života dětí komunistických pohlavárů a režimních prominentů sofistikovaně maskovaná za romantickou letní komedii. Kachyňův režijní rukopis téměř není poznat a úplně chybí jeho typická poetika. Body pouze za tabuizovaný vztah učitel/ka - student. Jeden z nejslabších filmů velkého režiséra... Smutná léta sedmdesátá... ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je na dnešné počiny obyčajný snímok, ktorý však v dobe svojho uvedenia musel vzbudiť určite nemalé vášne, keďže zobrazoval zakázanú lásku medzi učiteľkou a študentkou. Kolářovej angličina za veľa síce nestojí, ale spoločne s Kaiserom vytvorila na plátne údernú dvojicu a pod taktovkou majstra Kachyňu vytvorili príjemné (v mojom prípade januárové/lednové) stretnutie s divákom. ()

dsaiko odpad!

všechny recenze uživatele

Mně se film vlastně docela líbí, kdybych byl zkouřený dal bych mu asi 3 hvězdy, akorát za střízliva je to strašná nereálná agitka o růžovém a roztančeném socialismu v zámeckých komnatách ... Výuka AJ na střední škole v roce 1978? Roční zahraniční pobyt? Všichni tančí, milují se, učitelka spí na kurzu se svým žákem ... Obsahově plytké želé... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)
  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)

Reklama

Reklama