Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to špatné. Mě také zaujala ta zápletka s postupně vznikajícím milostným vztahem mezi učitelkou Danou Kolářovou a studentem Oldřichem Kaiserem; navíc Tomáš Holý to ještě více oživoval. Zase taková milá a úsměvná oddechovka, kterou si určitě někdy rád pustím. Dávám 4*, originální nápad. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

V tomhle červenci jsem se setkala se známým Tomášem Holým (raubířským jako vždycky), známou Danielou Kolářovou (kultivovanou a aristokraticky odměřenou jako vždycky) a dosud neznámým Oldřichem Kaiserem (překvapivě civilním). Ústřední trojice skvělá a zajímavá, vše ostatní (především otravní studenti a jejich bezbřehé veselí) mě míjelo. Sečteno a podtrženo: "jen" lepší 3*. ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, ne zcela obvyklý v našich filmech těch let. Zajímavé trio herců, kterým to jde vcelku dobře. Ale převedení kamerou na plátno dopadlo nedobře. Příběh místy drhne, ztrácí tempo a nasazené kvality. Holý se mezi dospělými neztrácí a kombinace Kolářová Kaiser na mě osobně působila sice zpočátku přinejmenším zvláštně, ale je to skutečnost, která mě jako první přestala vadit. Spíše těžko chápu některé myšlenkové pochody tvůrců. Takže průměrný snímek. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o sblížení dvou lidí, kteří nejdříve k sobě cítili nesympatie, ale pod vlivem malého Davida (živelný Tomáš Holý) se mění ve velkou lásku. Lovestory mezi učitelkou angličtiny Klárou (dobrá Daniela Koláře) a jejího studenta Jakuba (Oldřich Kaiser), rebela z donucení, na prázdninové jazykové škole. Ty dva protipóly si zařínají uvědomovat, že ten druhý není tím hrozným, za kterého ho považují, ale naopak tím, co by od života a od partnerství chtěli mít. Z filmu vyvěrá radost ze života a trend, aby se lidé v osobních záležitostech nenechali do ničeho tlačit svým okolím, ani falešnou morálkou, ale zvolili tu cestu, která je pro ně osobně nejpříjemnější. I dkyž ti dva byli k sobě přitahováni od samého počátku, jen zvolili špatný přístup. Další zajímavé role: společenskými konvencemi příliš upnutí Eda (Svatopluk Matyáš), Klářin skvělý přítel, jeho matka (Vlasta Fabiánová) a učitelka Vlasta (Emma Černá), která snad věděla o všem. A tak vznikla neobvyklá, ale krásná lásky, plná radosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Léto s maturantem....pôsobí napriek nepravdepodobnejšej situácii dôveryhodnejšie, ako Léto s kovbojem. Kolářová tu je o niečo sympatickejšia, čo ale neznamená, že by som bol schopný sa do nej v ľubovoľnom veku zaľúbiť. Vizuálne ten vekový rozdiel medzi ňou a Kaiserom príliš na obrazovke nevidieť, takže možno aj to je dôvod, prečo zápletka nebije do očí. Film by mohol byť postupom času dramatickejší, ale tak nejak skončí spôsobom, pri ktorom sa pýtam, čo bude ďalej a čo si mám vôbec o tom všetkom myslieť. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)

Reklama

Reklama