Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Trapný romantický film s ještě trapnějším Tomášem Holým, který nic nepředvedl než jenom zbaběle utíkal od Kolářové dokud se s Kaisrem nedají dohromady a pořád se opakoval. Myslela jsem si že třeba jim do toho začne zasahovat jejich matka aby to bylo zajímavější. Ale to né. A ten konec? Nesmyslný. Ani nevím proč vlastně dávám tři hvězdičky. Asi za ten krásný slunečný červenec. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Letní komedie ze sedmdesátek, kterou i když jsme všichni viděli stokrát, podíváme se na ni po sto první. 👍🏻 (ale milujeme ji) Oldřich Kaiser s Danielou Kolářovou mi k sobě jako pár absolutně neseděli... asi měli všichni prostě stejně dlouhý vlasy... fakt nevim. 🤷🏼‍♀️ Co ale vím omg je to, že oba dva hráli super a do toho ještě Tomáš Holý, který nebude nikdy David, ale Vašek, sry.  Film režíroval Karel Kachyňa, takže láska byla i v rybníce, i na kole, i v koupelně, všude. 🤍 |Po tomhle filmu se do Oldřicha Kaisera musely zamilovat všechny ženy světa neříkejte, že ne.| A sama doporučuji si film pustit v červenci, má to úplně že jinou atmosféru díky názvu. 👍🏻🍒 Hodně mladí lidi spolu tráví léto, koupou se v těch 💩💀 rybnících a běhají a tancují na strašně sedmdesátkovou melodii a je to komedie a hraje tam Tomáš Holý = 70. léta. #miluju Jo a pozastavil se někdy někdo nad tím, jak je obrovská ta koupelna a v ní to mini umyvadlo? :D ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Víc jak dvě hvězdy ani náhodou. Film to není špatný, je dobře natočený, dobrý scénář. ALE. Za komoušů se takovýhle věci prostě neděly. Mám na mysli "jakýsi smyšlený letní tábor", kde je každý večer hrozně veselo, tančí se u ohýnku a aby toho nebylo málo, jsou k dispozici všelijaké kostýmy. Jako pohádka dobré, realita byla v té době úplně jinde. Bohužel. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Setkat se s Tomášem Holým je vždycky příjemné, natož o prázdninách v červenci. Mám ráda filmy pana Kachyni, tento ovšem patří k těm slabším. Dvojice Kolářová a Kaiser mi k sobě nesedí a není mi jasný ani ten rychlý přerod přísné a nekompromisní učitelky v citlivou a chápající bytost. Totéž i obráceně. Že by student netušil, co v ní může být skryto? Někdy si kladu otázku, s jakými asi učitelkami se v dětství setkávali naši filmaři. Velmi často je líčí jako přísné, nepřístupné, necitlivé, trapné, roztržité, směšné...bez normálních lidských emocí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)
  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)

Reklama

Reklama