Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je na dnešné počiny obyčajný snímok, ktorý však v dobe svojho uvedenia musel vzbudiť určite nemalé vášne, keďže zobrazoval zakázanú lásku medzi učiteľkou a študentkou. Kolářovej angličina za veľa síce nestojí, ale spoločne s Kaiserom vytvorila na plátne údernú dvojicu a pod taktovkou majstra Kachyňu vytvorili príjemné (v mojom prípade januárové/lednové) stretnutie s divákom. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z ohranejch letních filmů, kterej mi tak trochu splývá s jiným kouskem, ve kterým se promenáduje Daniela Kolářová. Akorát Hanzlíka nahradil Kaiser. Navíc je tady Tomáš Holý. Mam problém, protože u Kaisera si nepamatuju jinou roli než tuhle a itala ze Slunce, seno. Buď jsem ignorant anebo je to jeho nejlepší film. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o sblížení dvou lidí, kteří nejdříve k sobě cítili nesympatie, ale pod vlivem malého Davida (živelný Tomáš Holý) se mění ve velkou lásku. Lovestory mezi učitelkou angličtiny Klárou (dobrá Daniela Koláře) a jejího studenta Jakuba (Oldřich Kaiser), rebela z donucení, na prázdninové jazykové škole. Ty dva protipóly si zařínají uvědomovat, že ten druhý není tím hrozným, za kterého ho považují, ale naopak tím, co by od života a od partnerství chtěli mít. Z filmu vyvěrá radost ze života a trend, aby se lidé v osobních záležitostech nenechali do ničeho tlačit svým okolím, ani falešnou morálkou, ale zvolili tu cestu, která je pro ně osobně nejpříjemnější. I dkyž ti dva byli k sobě přitahováni od samého počátku, jen zvolili špatný přístup. Další zajímavé role: společenskými konvencemi příliš upnutí Eda (Svatopluk Matyáš), Klářin skvělý přítel, jeho matka (Vlasta Fabiánová) a učitelka Vlasta (Emma Černá), která snad věděla o všem. A tak vznikla neobvyklá, ale krásná lásky, plná radosti. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mile úsměvná prázdninová romance, která je zcela nezávislá na proudu času. Dokáže Vám přiblížit zlatavý žár slunečních paprsků i vůni ozónu za letní bouřky. Nechybí jí odvaha ani upřímnost, ale má i slabé chvilky, kdy se snaží možná až zbytečně usilovně - a právě v takových okamžicích se z ní potichoučku vytrácí bezprostřednost, aby byla dočasně, leč flexibilně zastoupena maličko křečovitou rozpustilostí. Veškerá její zakolísání ale s přehledem vyvažuje sympatická ústřední dvojice ... vlastně trojice, neboť Tomáš Holý byl nepřehlédnutelný talent s naprosto jedinečným a přirozeným projevem ... 3,5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady československých romantických komedií, která mi k srdci zrovna nepřirostla. I když je fakt, že Oldřich Kaiser a Tomáš Holý podali docela přesvědčivé a dobře zahrané výkony. Což bylo taky největší plus tohoto Setkání v červenci. No a samozřejmě nesmím opomenout ani několik vtipných situací – zvláště pak v první polovině filmu, která se mi osobně líbila nejvíc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama