Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (212)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný lidský příběh z doby, kdy všude vládla CKM. O kterou pak, díky bohu, vůbec nepadla řeč. Spojení mladýho, nechceseučitanglickýho, frajera, s ostrou učitelkou a hlavně s jejím synem. Vznikající spojení jen odkapává.... v tom dešti tam... To, co se následnq stalo za rovaíńo se všech Všem... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná téma nerovnej lásky, a Kachyňa to zvládol s prehľadom. Neskĺzlo to do žiadnej slaďáriny, ani mravného kázania, jednoducho príjemný film o šťastnom detstve a zopár nereálnych veciach, aké sa dejú asi len vo filme. Celá ústredná herecká trojica je výborná, bez malého Tomáša by to celé nebolo ono. Skoda, že aj v tomto filme mnohí dokážu nasilu nájsť komunistickú propagandu. Ja som ju nevnímal, ale videl som v závere tancujúcich hipisákov a vlastne ako hlavnú myšlienku voľnú lasku bez predsudkov, hoci aj s netradičnou predohrou. –––– Ty se bojíš mojí mámy? Já ne. Tedy někdy... –––– Nechtěl by sis ji vzít? Byli bysme proti ní dva. –––– Musí to být peklo, co? Přijet a natahovat 269 hodin. –––– Jedno dítě na krku máš, to by ti mohlo stačit. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Léto s maturantem....pôsobí napriek nepravdepodobnejšej situácii dôveryhodnejšie, ako Léto s kovbojem. Kolářová tu je o niečo sympatickejšia, čo ale neznamená, že by som bol schopný sa do nej v ľubovoľnom veku zaľúbiť. Vizuálne ten vekový rozdiel medzi ňou a Kaiserom príliš na obrazovke nevidieť, takže možno aj to je dôvod, prečo zápletka nebije do očí. Film by mohol byť postupom času dramatickejší, ale tak nejak skončí spôsobom, pri ktorom sa pýtam, čo bude ďalej a čo si mám vôbec o tom všetkom myslieť. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 60%. Takový milý pohodový český film, který neurazí, ani nenadchne. Na komedii jsem čekal trošku více zábavy, ale co naplat. Film ubíhal celkem rychle, nic moc se nedělo, sem tam nějaká zábavnější scéna a situace. Na jedno kouknutí OK. Ale jinak celkem o ničem. Rozhodně jsem to čekal lepší. Howgh! ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Od filmu s Danielou Kolářovou v roli učitelky a Oldou Kaiserem v roli nenapravitelného žáka jsem toto nečekala. Silná chemie, podpořena úžasnými scénami (svádění v koupelně), navíc neklišovitý a hlavně nemoralizující konec. Snad nejlepší česká romantická komedie. P.S. Napadlo Vás, že kdyby nelšlo o vztah učitelka-student, ale učitel-studentka, označili bychom učitele za prasáka a žádné romantické dojímání by se nekonalo? Svět je nefér. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)

Reklama

Reklama