Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pochoutkový nebo hermelínový? Sníst, co si člověk nadrobil? Zabalit? Lenka (Eliška Křenková) přijede do Prahy za svým chlapcem, ale hned z kraje romantické večeře od něj dostane nehoráznou nabídku, kterou nemůže řešit jinak než útěkem. Ostatně útěky jsou pro Lenku typické, jak se postupně ukáže. Poslední spoj domů ujede před nosem, další pojede až ráno, co celou noc v Praze? Kousek od nádraží Lenka narazí na Nonstop lahůdky a rozhodne se uklidnit jídlem, což je pro ni taky typické. Postarší majitel Lahůdek Karel (Miroslav Krobot) taky vypadá, že má nějaký problém. A zatímco Lenka svoje problémy řešit neumí, ty cizí řeší okamžitě. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Kunderion 

všechny recenze uživatele

Pochoutkovej salát v nočních hodinách? Lahůdky jako nonstop? Asi bych takovej salát nepozřel... kdo v noční hodinu podobnej salát, aby byl čerstvej, vyrobí? Noční nonstop, to bych viděl akorát tak na dršťkovou nebo klobásku, případně na nějakej zbytek od poledního menu, nějakou hotovku. Což je základní problém - uvěřitelnost takovýhohle "majonézovýho" podnikatelskýho plánu. Další neuvěřitelností je brněnskej alternativní hudebník Kyšperský coby pražskej tramvajovej revizor. Celý to nakonec zachraňuje duo Krobot-Křenková, v jejich podání je příběh uvěřitelnej (akorát nechápu, co takový dívčí mládě, kterým je Eliška-Lenka, vidí na tom obtloustlým seladonovi, kterýho zpodobňuje Jan Strejcovský? to je taky na hranici uvěřitelnosti)... jo a ještě bezdomovec Bambušek. Ten je přesněj - zřejmě má Tomáš život bez domova dobře odkoukanej... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žal se odkládá... Nostalgická balada z pražského Jamrtálu o lidech zrazených a zrazovaných, o věcech obyčejných i neobyčejných i o tom, že pštrosí taktika – tedy snaha strkat před nepříjemnostmi hlavu do písku – se nevyplácí. Hřebejk vsadil na Miroslava Krobota, který je v roli flegmatického hokynáře, vážícího slova i saláty, nepředvídatelný, enigmatický a neodolatelně aristokratický, přesně takový, jací jsou lidé jeho druhu. Vedle skvělé Elišky Křenkové ovšem nelze neupozornit na Jitku Sedláčkovou, která v roli zoufalé slepice, co zanáší do jiného kurníku, povyšuje celý příběh na malé rodinné drama, kde nejde ani tak o to, co bylo, ale o to, co bude. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Misty jsem mel pocit, ze se divam na Kaurismakiho v ceskem prostredi a s nasimi herci. Podobne zfilmovanych pribehu, kdy se vsechny postavy protnou, jsem jiz videl nekolik. Ono to muze pusobit uz moc sroubovane, ale na divaka to vesmes zapusobi... Minimalne postavu revizora bych vypustil. Krobot si hraje porad to svoje, ale me bavi. Dobre natoceno, dobre zahrano. Kdyby mel Hrebejk cich na scenare, je dnes minimalne u nas za hvezdu, jakou byl pred dvaceti lety... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k první epizodě tohle vyhlašuju za překvapení roku. Funguje tu příběh, humor, po delší době se mi líbila Hřebejkova režie a snad vůbec poprvý se mně líbil Krobot. S Eliškou jim to krásně klapalo a já si díky nim užil jedno z nejtrefnějších připodobnění rodin, jejichž tajemství vychází ven až po setmění. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak blbý, až je to dobrý. Absurdní scénář, povídka o 8 postavách, které se neustále střetávají během jedné noci. Dialogy se povedly, dobré hlášky a perfektní výkony herců. Celé je to vlastně takové karikaturistické, zkratkovité, ale je to založeno na povídce, takže to splňuje účel. Škoda jen volného konce. *Poznámka: Líbilo se mi, jak hlavní hrdinka vše řešila jídlem. To je myslím dost časté a vystihující. :D ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • „Já tyhle klasické chlebíčky nemám ráda! Jedině vajíčkový, ten můžu. Byla to pro mě trošku výzva se jimi cpát, a ještě ke všemu ve tři ráno,“  prohlásila Eliška Křenková o scéně z lahůdek. (Duoscop)

Reklama

Reklama