Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 * Film je skvěle natočený, má spád a místy nahání až klaustrofobické stavy...Bohužel, jeho slabým článkem je právě Daniel, který se na tuhle roli vážně moc nehodí, jeho věčně dětský výraz a jeho veliké ,,odhodlaní přežít" mu prostě moc nežerete...Navíc mě příšerně otravovaly ty ,,snové" vsuvky, které kazily dojem nepříjemna a samoty, ačkoli měli fungovat právě naopak. Každopádně i tak je film dobře koukatelný, dobrodružný a napínavý, prostředí džungle kdesi v Bolívie je vážně úchvatné a zároveň děsivé. Stojí to za ty necelé dvě hodiny času. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V první půli svou pohodovostí, veselou hudbou a výletováním v přírodě  tenhle snímek spíš připomíná staré italské kanibalské horory a chvíli jsem si i myslel, neznaje pozadí skutečného příběhu, že i zde se nakonec dočkám nějaké podobné zápletky nebo  thrillerového zvratu stran průvodce Karla. Ale chyba lávky, byť Karl svým způsobem  vlastně své temnoty dosáhl, jinak  šlo jen o "obyčejné" přežívání v lese, což ale rozhodně nebylo žádné zklamání. Ba naopak! Po delší době nepřepalovaný survival, kde si sice zrovna neokusujete nehty napětím, ale ani se neošíváte nudou. Radcliffe sice není bůhvíjaký mimický kouzelník, ale kdo by se mu díval do tváře, když si tahá z čela červy nebo leze z blátivých pastí. Pravda,  u ohnivých mravenců (tedy v jazyce kmene Pomo "niečo ako  fire ants" - kriste to je vůl) mu  mohl někdo ze štábu dát aspoň limetku pod jazyk, ale jinak se dal snést podobně jako  třeba Arnie ve všem, v čem kdy hrál.  Bavila mě krásně nasnímaná příroda, paraziti pod kůží, jaguáři v temnotě noci  i dravá řeka plná balvanů.  Nejhezčí  byla ale ta turistka s láskou k přírodním drogám, té mohlo být i víc.  Tři přátelé odchází do džungle, kolik se jich vrátí? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky nakrútený survival príbeh nakrútený na základe skutočných udalostí. Čiže nemá čím extra prekvapiť, ale dokáže pohltiť krásnymi zábermi prírody a občas dostať diváka do napätia prostredníctvom scén, v ktorých ide skutočne o život. Kto nemal rád Radcliffeho predtým, nebude ho mať rád ani po tomto filme, ale jeho vyziablé telo a vyhúkaný pohľad sa sem, aspoň podľa mňa, hodili. Ćo do nechutnosti, vedie asi "vytláčanie" červíkov z obrovského "typla" na hlave. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dá sa vôbec napísať lepší komentár ku tomuto filmu aký tu zverejnil uživateľ verbal? Myslím, že nie. Verbal to vystihol dokonale. Z toho dôvodu len zbežne odcitujem jeho vyjadrenie. Hery Potrat a Ohnitá noha by bol komplexne pozerateľný filmík, uveriteľný, moc pekne natočený a milo dobrodružný, keby do hlavnej úlohy neobsadili niekoho, kto by na prvý pohľad vysilením chcípnul už len po vyslabikovaní slova d-ž-u-n-g-ľ-a, nie to aby tam prežil jedinú noc, a kto by sa celý čas sterilne netváril, ako by mal v prdeli zarazenú metlu na fanfrpál. Daniel Radcliffe to síce zas ťažko nedával, ale ten podkožný parazit namiesto blesku mu na čele moc slušil. ** ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe není jenom Harry Potter, ale vybírá si dobré role a filmy. Tentokráte se vydá s kamarády do džungle a je to napínavá podívaná. A když zůstane úplně sám, to teprve začíná to pravé dobrodružství. Za mě velice dobře natočeno, navíc je to podle skutečné události. Škoda, že se nikdy nezjistilo, co se stalo s Karlem a Marcusem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)

Reklama

Reklama