Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (261)

kajas 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, podle čeho tvůrci vybírali název. Asi to bylo těžké, protože mně samotné nebylo příliš jasné, o čem pohádka vlastně vypráví. A co mi vadilo? Ukřičené postavy, odpudiví lesní "skřítci", téměř nuloví záporáci (polepšená princezna se asi nepočítá)... slabota, velká slabota, to už radši Troškovy pohádky. V nižším hodnocení mi brání Hrušínského král a docela povedená paní lesa v podání Cibulkové. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Řachanda" je síce v jadre celkom slušná stupidita, no celkom slušne ma to bavilo. V prvom rade je to film, z ktorého sa dá veľmi jednoducho robiť sranda. A má v sebe niekoľko dobrých hlášok, ktoré si zapamätám. Najmä: "Sport máte na trojce". Nie je to ale rozprávka, ktorá by chcela robiť postavy zaujímavé alebo nejakým spôsobom hovoriť kreatívny príbeh. Skôr to pôsobí, že chcela Marta Ferencová urobiť bláznivú rozprávkovú komédiu, kde sa môžu sami herci baviť na tom čo budú stvárať. Okrem toho Denisa Pfauserová ako princezná tu občas pôsobí ako mix Marfy a rozmaznanej princeznej z filmu "Kráľ Drozdia Brada". Pre mňa to funguje. Najmä keď robí niekedy skutočne fascinujúce grimasy. Pre mňa je to asi komediálne guilty pleasure. Neviem povedať, že ide o dobrý film, ale viem povedať, že ma úprimne pobavil. Hodnotenie: B ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Celkově nechápu smysl a účel pohádky. Princezna divná a nesympatická, ústřední dvojice hrdinů jakbysmet, Polívka starší zpruzelý až to bolí. Lesní duchové divní. A celkově vůbec mi všechno přišlo takové postavené na hlavu. Přesto nelze upřít několik vtipných momentů, děj vcelku rychle odsýpá a má to celkem šťávu bez nějakých zbytečných srdceryvných žvástů. Řachanda mě nenadchla, ale jedno shlédnutí se přežít dalo v klidu, ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Takže v první řadě mě překvapilo těžce prázdné kino, na to jak velkou si udělali reklamu...A teď k věci. Mně se to celkem líbilo, také proto dávám tři hvězdy .. Další chybí jen z toho důvodu, že je pohádka zaměřená více na děti. Dospělý člověk si tam moc nemá co najít. Například v Bambitce to bylo velmi zajímavé i pro starší diváky, protože se to úzce dotýkalo dnešní doby. Tady nic a nic. Ale byla to vskutku krásná podívaná, nádherné záběry krásných míst, opravdu perfektně zpracované lesní postavy a pod. Pravda je, že bez Kuby (kupodivu ne hlavního hrdiny) a princezny by to vůbec nebylo ono. Tito dva herci tomu dali ten správný říz a těch pár lidí, co v kině bylo, se smálo, až se za břicho popadalo. Ale ano,pro mě úspěch, bylo to velmi příjemné filmové dílko a jsem ráda, že něco takového v ČR vzniklo :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Kvůli pohádkám tohoto typu zvažuji do budoucna cenzuru toho, na co se budou dívat nějaké moje hypotetické děti.. Začátek se vyvíjel celkem slibně, ale po úvodní čtvrthodince šla celá pohádka do kopru.. Dokoukáno bylo pouze ze znouzecnosti, jelikož nebyl moc čas si pustit jiný film :-( Příběh postrádá jakoukoliv logiku.. Spíš se jedná o kousky různých příběhů halabala poslepovaných a na sebe navazujících jen s odřenýma ušima.. Postavy byly většinou spíše nepříjemné.. Jediný sympaťák byl snad jen dřevorubec v podání Davida Novotného.. Olda Kaiser a Petr Čtvrtníček zde byli jen do počtu.. Jan Hrušínský se nezdařile snažil o kopírování Rudolfa II. z Golema.. Princezna byla nejen nehezká, ale i krajně nesympatická.. (Asi) hlavní postav (není to totiž z té změti postav patrno) Aleš Bílík se na hlavního krasoně díky prořídlým vlasům moc nehodil.. Vladimír Polívka měl vcelku přijatelnou postavu, ale scházela mi v ní pointa.. Pro změnu (většinou výbornému) Bolkovi Polívkovi jsem absolutně nevěřila zápornou roli.. Zrůdičky v lese byly z 90% vykradeny z jiných filmů.. Sorry, ale zelené amazonky ve stylu Avatara se do českých luhů a hájů fakt nehodí :-( ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si můžeme všimnout, že princezna dostane šaty a na nich je zapínání na zip, což je na danou dobu dost nepravděpodobné. (cmenda)
  • Natáčelo se na zámku Dětěnice, na hradě Kost a v lesích Královehradeckého kraje. (Terva)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama