Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Chválím velmi dobrý nápad, pěkný zvrat a překvapení v ději. Skutečně to zpočátku vypadá jako obvyklá invaze mimozemšťanů na Zemi, ale ve druhé polovině přichází nečekaný vývoj. Ta pointa se mi však hrubě nelíbila. Nechci spoilerovat proto píšu, že morálním vítězem se stala komunita, které to v reálném životě vůbec nepřeju. Snad to za mého života nehrozí. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na Netflix je to řekněme průměr, ale vzhledem k tomu, kolik toho poslední dobou produkujou, tak slušnej průměr v žánru sci-fi. Není tu nic, co by vyloženě vadilo, akce by mohlo bejt sice víc, ale rozpočet zřejmě nedovolil. Hodně zdaleka to mohlo připomínat Válku světů, akorát levnější verzi. S absencí toho něčeho mimozemskýho, což pro mě škoda, já tohle úplně vítám. Každopádně zápletka to celý rozšifrovala k mýmu překvapení a předpokládám, že i ostatních. Dost možná se tu plánovalo i pokračování, ale asi to takovej úspěch nesklidí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvej polhodine sa buduje napätie a szivame sa s celkom sympatickymi postavami. Nasledne vypukne invazia na trikovej urovni Skyline. A v poslednej tretine sa karty obratia, co sa mi pacilo najviac a skoda, ze prave tuto liniu film este viac nepreskumal. Vysledok pripomina pilot k nejakemu zaujimavemu sci-fi serialu ktoreho dalsie diely by som rad videl. Alebo aspon filmove pokracovanie. Aj ked film prilis originalny nie je, tak je to rozhodne jeden z najlepsich filmov od Netflixu. 7/10. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Občas nezaškodí ukrátit si dlouhou chvíli ptákovinou o marťanských kyklopech, kteří vyzbrojení samopaly a bodáky navštívili Zemi za jediným účelem, rozpoutat barbarskou válku světů. Případně doplnit munici, posbírat nějaké ty indigové děti a podobné chujoviny. Už povinný filozofický úvod vás příjemně navnadí na pořádně bezduchou zábavu, u které můžete v klidu vypnout, ikdyž se nakonec třeba ukáže, že je vše úplně jinak. Podstatné je, že Extinction dodržuje pravidla akčního žánru a pěstuje napětí (což je s podivem, když jakožto akční film ani není prezentován) a svůj účel tak splní. Zarazil mne však nápad vytvořit tak nesourodou dvojici Caplan-Peña a navíc jim zatajit fakt, že nemá jít o komedii. Anebo má? 🎬 40% ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Michael Peňa konečně dostal vážnější roli a celkem mu to i sedlo. A netflix si dal sci-fi a musím říct to samé co s Peňou. Film jako takový působil docela levně a nevyužitě, spíše to bylo jako nějaký nástřel námětu, podle kterého plánovali dělat nějaký dražší velkorozpočtový film, ale dívalo se na to dobře. Hlavně atmosféra v první půlce filmu byla naprosto dokonalá. A člověka pěkně hnětlo jak viděl, že tam něco nesedí, tím dostal závěrečný mindfuck pořádnou váhu. Dal bych za tu atmosféru a snahu i lepší hodnocení. Ale ikdyž možná vidím politiku všude, tak nějak jsem tam pořád viděl další agitku netflixu. Aneb "love your enemy". Protože ikdyž ti vyvraždí lidstvo, vyženou tě na Mars a ty se pak chceš vrátit dobýt zpátky planetu....jsou přece jiní a mají malé děti, takže si zaslouží žít a být šťastní. Tahle levičácká sračka mi závěr docela zkazila... Kam tenhle přístup vede se dá docela dobře vidět v Německu, Belgii a hlavně Švédsku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Srbsku v Bělehradě. (Martrix)
  • Scéna v podzemí byla natáčena na trase Bělohradského metra, která nebylo do dnešní doby dokončena. (Martrix)
  • V roce 2016, když se rozhodlo, že se bude scénář Extinction realizovat, byl pro hlavní roli zvažován James McAvoy. (Martrix)

Reklama

Reklama