Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 20. století Amerika přemýšlela o své budoucnosti – a vzhlížela k nebi. Správná posádka natočená podle knihy Toma Wolfa je příběh o tom, jak začala budoucnost. Vypráví o neohroženém testovacím pilotu Chuckovi Yeagerovi a sedmi průkopnických astronautech vesmírného programu Projekt Merkur. Philip Kaufman napsal scénář a režíroval svou filmařskou bravurou výcvik, hrdinství... a náhlou slávu, pro níž žádný výcvik neexistuje. Ed Harris, Barbara Hershey, Sam Shepard, Dennis Quaid a Fred Ward tvoří obsazení filmu, který získal 4 ceny Akademie. Vzhůru k nebesům, chlapci! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Možná to nemuselo být až natolik romantizující a odlehčené, ale zase by to pak přišlo o tu tolik specifickou auru, díky které je ona olbřímí stopáž více než snesitelná. Každopádně pocitu, že to jsou násilně pospojované dva filmy (jeden o Yaegerovi a druhý o sedmi pionýrech vesmíru; a oba výtečné!), které spolu dohromady ne úplně štymují, jsem se nezbavil po celou dobu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $21,192,102Tržby Celosvetovo $21,600,000║ až neskôr som si uvedomil že to akosi nemá konca kraja a že to vlastne trvá až 3hodiny, určite by stačili pekné 2hodinky a malo by to určite svižnejšiu údernosť, lebo téma bola zaujímavá, podaná s prekvapivo triezvym pohľadom na produkciu USA, k tomu aj strhujúca kamera hrala prim,... ale postupom času to už len uspávalo /55%/ ()

Reklama

packa 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom. Dva víceméně průměrné filmy v jednom. A tuny, opravdu tuny vaty! Vystříhat vatu, pokrátit vedlejší linku na Edwardsově letecké základně, více se věnovat samotnému projektu Mercury a přeobsadit nesnesitelného Quaida, mohl vzniknout (v mých očích) slušný film. Drze si dovolím ostře nesouhlasit s golfistou, Quaid se tři hodiny permanentně usmívá, celé tři hodiny si vystačí s jediným, frackovitě slizským úsměvem, to pro mě není zádné skvělé herectví. golfisto, vzpamatuj se ;-) ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená (ač mnoho z pánů mělo svoje bohaté kariéry teprve před sebou) osmdesátková "Gravity", popis amerických počátků dobývání vesmíru, velké dobrodružství a zároveň oslava chlapáctví ve všech jeho podobách. Mimořádně povedené vyprávění - co jiného může důkazem, než fakt, že se divák ani jednou za ty více než tři hodiny nenudí? P.S.: V postavě Dennise Quaida se dá celkem snadno rozeznat základ pro Cruisova "Mavericka" z Top Gunu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

190 minut koncentrované nudy, je to vůbec možné? Takový příběhový potenciál a nakonec z toho byl jen divný sestřih medailonků několika osob bez nějakého skutečného příběhu. Začátek ještě jde, ale od chvíle, kdy se chlapci v šatně domluví, že musí táhnout za jeden provaz to působí jak nějaká nesestříhaná pracovní verze filmu, ve které plno scén přebývá a další hromada ještě nebyla natočena - a pak to někdo vzal, udělal z dostupného materiálu skrumáž a vydal to jako hotový film. Pokud bych to porovnal s Gagarinem, kterého jsem viděl nedávno (film na stejné téma z ruského pohledu), tak bych tomuhle prostě tři a více hvězdiček s klidným srdcem dát prostě nemohl - ten ruský film má totiž hlavu a patu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (38)

  • Happy Bottom Riding Club, bar který vlastnila Pancho Barnes (Kim Stanley), vyhořel roku 1952. Jeho zbytky můžete dodnes vidět v Edwards Air Force Base. (HellFire)
  • Bill Conti byl k produkci přizván tak pozdě, že skládal hudbu k již hotovému filmu. (HellFire)
  • William Goldman napsal první verzi scénáře. Ve své knize "Adventures in the Screen Trade" nazval setkání s režisérem Philipem Kaufmanem „noční můrou.“ (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama