Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja recenzia : Webster Smith (Wesley Snipes) nosí hodinky značky Citizen Promaster a John Connor (Sean Connery) nosí Rolex Datejust. (dyfur) 12.5.2024 - slabé - teraz iste ,ale ani v rokoch 90-tych to nebolo žiadne "terno"....trápne sexuálne scény, tie nasilu v obraze nahotinky, tá téma :akože Japonsko -  v budove -  v USA..... len podpriemer- ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slušná detektívka, ktorá trochu trpí prepálenou stopážou a nemá tú správnu deväťdesiatkovú atmosféru, vďaka ktorej by sa z nej stala klasika typu Utečenec či Výkupné a ďalšie. Najproblematickejšie je však video, okolo ktorého sa celé vyšetrovanie točí a hľadanie stôp v obraze, respektíve narábanie s ním, muselo pôsobiť parodicky už vo svojej dobe, nejde ani zďaleka len o to, že technika je dnes už niekde úplne inde. Od odhalenia sa asi tiež dalo čakať viac, (niekoho) však poteší slušná chémia medzi Connerym a Snipesom a pomerne komplikované zákulisie celého zločinu. ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Pokud bych napřed nečetl Crichtonovu již tradičně skvělou předlohu, tak by mé hodnocení bylo určitě o dost vyšší. Jenomže Kaufman a scénaristé zmršili co se dalo. Nevhodně vybraní herci (Snipese bych ještě bral, ale Connerymu jeho Johna Connora nevěřím ani omylem) a hlavně úplně vypuštěná hlavní devíza knihy - naprosto zdrcující kritika (i když místy se i nešetří obdivem) Japonců. Jediné čeho se zde dočkáme, jsou už tradiční narážky na bílý rasismus (po tom japonském jako by se slehla zem) a Snipesovy "perly" - "Drsné (gangsterské) čtvrti, jsou možná poslední nadějí Ameriky". ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Od Jurského Parku jsem se zařekl, že nebudu číst předlohy které napsal Crichton před tím než uvidím film. A vyplatilo se. Jak Jurský park zprzněný rukou Spielbergovou nemám rád tak se mi Vycházející slunce líbí. Uznávám že za to může hodně fakt že se děj motá kolem Japonské kultury, hraje tam sir Connery a celkem slušný Wesley Snipes a ve finále celkem hezky koketuje s technologickým pokrokem (prostě Crichton...). Tedy zajímavé téma, zajímavě zpracované a dobře obsazené. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes jako policajt, který vyšetřuje vraždu mladé dívky v komunitě japonských byznysmanů. Jako odborný poradce přes asijskou kulturu je přizván Sean Connery a do poloviny to vypadá jako zajímavá originální temná kriminálka s kulturním pronikání do tajů mysteriózní japonské kultury a pak se z toho stane spíš podprůměrná americká akční taškařice. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)
  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama