Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slušná detektívka, ktorá trochu trpí prepálenou stopážou a nemá tú správnu deväťdesiatkovú atmosféru, vďaka ktorej by sa z nej stala klasika typu Utečenec či Výkupné a ďalšie. Najproblematickejšie je však video, okolo ktorého sa celé vyšetrovanie točí a hľadanie stôp v obraze, respektíve narábanie s ním, muselo pôsobiť parodicky už vo svojej dobe, nejde ani zďaleka len o to, že technika je dnes už niekde úplne inde. Od odhalenia sa asi tiež dalo čakať viac, (niekoho) však poteší slušná chémia medzi Connerym a Snipesom a pomerne komplikované zákulisie celého zločinu. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Povedená conneryho(byl i producentem) detektivka z netradičního prostředí, s velice dobře budovaným napětím a atmosférou. Knižní předlohu jsem nečetl, tudíž nemohu srovnávat. Doby, kdy Snipes ještě točil kvalitní filmy a Connery vůbec točil, jsou bohužel zřejmě nenávratně pryč. O to více si pak můžete Vycházející slunce vychutnat. Zvlášť když výtečné ústřední duo doplňuje skvěle úlisný Harvey Keitel, či v takřka cameo roličce Steve Buscemi. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes jako policajt, který vyšetřuje vraždu mladé dívky v komunitě japonských byznysmanů. Jako odborný poradce přes asijskou kulturu je přizván Sean Connery a do poloviny to vypadá jako zajímavá originální temná kriminálka s kulturním pronikání do tajů mysteriózní japonské kultury a pak se z toho stane spíš podprůměrná americká akční taškařice. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklé krimi drama s politickým pozadím, povrchní náhled do japonské byznys komunity a jejich praktik. Film není žádný zázrak, nicméně dobře odvedené řemeslo, kterému dominuje solidní herecké obsazení, charismatický Sean Connery zvláště. Nálepku "mysterózní" nechápu (opět), to tady někdo k těm filmům přiděluje namátkou? 61% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Klubko asijských frajírků, společně s východně žlutě lízlou Tiou se po dvou letech po Zůčtování v malém Tokiu znovu setkává před kamerou. Ovšem Lundgrena vystřídal Snipes, Brandona Leeho Sean Connery a přidali se ještě taková jména, jako Harvey Keitel či Steve Buscemi. Akční Tokio střídá mysteriózní drama v Los Angeles a mě padá hlava na polštář a užívám si tuto kvalitní kriminálku plnými doušky. Bavil jsem se, jen mi trochu vadilo to nepříjemné natahování děje a pomalejší tempo filmu. Šlo to sfouknout za 90 minut a nic by se nestalo. 65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Vycházející slunce“ od Michaela Crichtona. (Chris Masters)
  • Identita vraha bola oproti knižnej predlohe zmenená na základe rozhodnutia režiséra. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama