Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem výživnější kousek. Jakoby Vorel pomělu ztrácel dech. Jeho první kousky měly mnohem větší šťávu. Postrádala sjemvětší venkovskou atmosféru, takový týpek měl mít na sobě aspoň ošouppanou vyblednou kšiltovku. Hlavní konflik byl mdlý stejně jako závěrečná dohra. Chyběla mi nějaká ta pomyslná třešnička na dortu pro samotný závěr. Možná proto, že ani ten dort nebyl nic moc ... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vorel se zasekl a letí pomalu k zemi. Už Vejška naznačovala, že náš kultovní rejža začíná mít malinko problémy a Instalatér tuhle doměnku jen potvrdil. Nejedná se naštěstí o žádný extra průser, spíše sledujeme naprosto průměrnou člověčinku o jednom starém zpomaleném podivínovi, který se zasekl u maminky, čučí pořád na fotbal a chodí se s dvouma podobnýma tragédama co chvíli vypít do místní knajpy. Kuba Kohák působí jako magnet a snímek spolehlivě táhne. Výsledek jsem čekal malinko lepší. 60% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Tomáše Vorla. Nejsem proti němu vysazený, a vlastně ani proti Kohákovi, ale taky z nich nepadám na prdel. Jenomže Instalatér je dost jako mladší brácha Václava. Ta vesnice, a hlavně kolorit lidí, kteří jsou zvyklí žít pod úrovní a vůbec jim to nedělá problémy, jsou parádně odpozorované. Není tu žádné přehrávání (kromě jedné věty od Špalkové, když ji Blažek rve z Lubošovy kuchyně), na nic si to nehraje, a Čtvrtníček konečně nehraje kreténa (ale automechanika). Ten osud instalatérovy matky, není to podle skutečné události? Zrovna tento týden psali o případu, kdy soud zprostil obžaloby muže, obviněného z neposkytnutí první pomoc - matka mu zakázala zavolat záchranku. Jestli bude Vorel takhle mile lidový, držím mu palce. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vyobrazení venkova zde není naivní radobyhumorné, jak z jiného světa, ale docela realistické úměrné současné době. Film je to vlastně jinak poměrně smutný. Posledních 20 minut je pěkně emotivních. Akorát spousta věcí a témat jaksi vyzní do ztracena. Snad i kvůli absenci nějakého jasného  žánru a kratší stopáži. Je to škoda. Obvzlášť, když zde Kohák není za Koháka, co hraje charakterní roli jako v Teorii tygra, ale už je to Kohák, který charakterně hraje. A  tady mi byl náhodou  sympatický. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZACPANÉ POTRUBÍ PRUŽINOU PROČISTÍM. ZÁVITY REZAVÉ KOUDELÍ UTĚSNÍM … /// Tak konečně tady máme možnost podívat se do Tuchlovic. Všichni, co se slzou v oku vzpomínaj na Hanušovice, ji můžou zamáčknout, sezvat známý a uspořádat grilovačku. Prdel světa má svýho instalatéra! Soráč Vorel, já na tyhle panoptický exhibice, kde jde vo hovno, moc nejsem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mazel byl moc vodvážnej a Fusi zase lůzr. 2.) Miluju když věci v koupelně dělaj správný zvuky. 3.) Miluju Koháka. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Luboš (Jakub Kohák) demontuje staré umyvadlo ve škole, je vidět, že šrouby (ani matky a podložky) u starého umyvadla nejsou  vůbec rezavé a září novotou. (montywalsh)
  • Předpremiéra 24. 9. 2016 byla v letním kině v Tuchlovicích vzdáleném necelých 100 metrů od domu filmového instalatéra. (shadowrun)
  • Natáčelo se v několika časových etapách, z velké části v obci Tuchlovice na Kladensku, ve skutečném domě skutečného instalatéra z Tuchlovic. „Točili jsme v jeho dílně, na jeho zahradě, v jeho domku. Točili jsme v Tuchlovicích, ale také v okolních vesnicích a městečkách, kam náš filmový instalatér jezdí na kole opravovat porouchaná umyvadla, odpady a záchody,“ říká režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)

Reklama

Reklama