Reklama

Reklama

V.I.P. vraždy

(seriál)
  • Česko VIP vraždy
Česko, (2016–2018)

Hrají:

Soňa Norisová, Patrik Děrgel, Jiří Dvořák, Jan Révai, Miroslav Vladyka, Martin Myšička, Jiří Hána, Jana Stryková, Tomáš Měcháček, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Detektiv Beran se vrací po dvou měsících mimo službu zpět na oddělení vražd a hned první případ ho zavede do komplikované VIP společnosti. Vyšetřuje vraždu významného advokáta Grégra, který zastupoval bohaté a slavné klienty a na jehož smrti má zájem hned několik lidí. Beranovou hlavní podezřelou se stává Klaudie Wolfová, úspěšná a známá spisovatelka krimi románů, která má nejen motiv, ale její poslední kniha navíc znepokojivě připomíná detaily jak Grégrovy vraždy, tak i dalších následných zločinů. (TV Prima)

(více)

Recenze (161)

Liya

všechny recenze uživatele

Mně to přijde spíš jako odlehčená krimikomedie - tedy, není to úplně moc krimi a taky ne úplně komedie, ale taková nějaká snaha o to a není to zase tak strašné, jak to dle zdejšího hodnocení vypadá... je to spíš taková nadsázka - oddechovka při čem se nemusí moc přemýšlet :). Tak to bylo aspoň předpokládám autory myšleno a tak je docela irelevantní kritizovat že policejní postupy nejsou zrovna úplně reálné atd...asi ani nemají být. První díl teda byl dost slabý ale druhý už lepší. Docela mě baví vtipné momenty kterých tu není zas tak málo (zatím byla nejlepší scéna s Božetěchem Leskovcem :)). Ne že by se člověk za břicho popadal, ale úsměv to vyloudí :). A sem tam opravdu pěkné letecké záběry Prahy. Uvidíme, co bude dál :) ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Koukali jsme s přítelem na obě série, čekali jsme, že to bude dobré, protože nás ze začátku bavili jednotlivé postavy a celkově to obsazení není vůbec zlé. Seriál má problém s primitivním a neuvěřitelným dějem, kdo je vrah uhádnete hned a vždycky to je úplně primitivní, minimálně u většiny dílů první série. Druhá série má problém v divných snech Klaudie, je to hrozně divný, nehodí se to tam. Po dokoukání posledního dílu jsme čekali, že nějak vyřeší vztah mezi hlavními protagonisty a nějak to dopadne se záporákem, ale ono nic. Museli jsme se podívat, zda to už fakt je konec, protože to prostě jako závěrečný díl nevypadalo, je to neukončené a nepůsobí to dobře. Kamera, kvalita, herci - určitě ano, scénář a režie - rozhodně ne,.. škoda, mělo to potenciál. ()

Reklama

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Jen tak, abych nebyl úplně mimo, cože to teď frčí, jsem zhlédnul pár dílů tohoto "skvostu". Jsou na to všude reklamy, tak proč ne. No nic, nebudu psát stránkovou esej na téma "co všechno je tady špatně" a rovnou přeskočím na závěr. Jaroslave Dietle, kde jsi...Vždyť ten pitomej Pitaval nebyl zase tak špatnej.. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Český odvar seriálu Castle na zabití, ovšem s mnohem slabším nápadem a dost předvídatelným scénářem. Vraha odhalíte hned, což u detektivky není moc příjemné. Jediné, co vás na seriálu může těšit je zajímavé obsazení a příjemné charaktery. Scénáristkám jdou lépe ty "vztahové a rodinné seriály", v ostatním mají ještě hodně velké rezervy. EDIT: Tak pozor, nová taktika, vybalit hned 6 podezřelých, různě je propojovat a nakonec se vytasit úplně s někým novým ... Ale tak ano, to už bylo trochu chytřejší. Teď jen najít kompromis. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V.I.P. vraždy nejsou kriminální seriál. Detektivní zápletky jsou více či méně pitomé a naprosto snadno prokouknutelné. Žádné realistické pátrání a zpracování důkazů zkrátka nečekejte. Napojení zápletky na svět (primáckých) celebrit a přímé odkazování na známá jména (třeba v dílu u vraždy kuchaře) je také místy kostrbaté a hlavně, kdo je zvědavý na primácké moderátory? Co tak drží seriál nad vodou jsou slovní přestřelky mezi Wolfovou a Beranem, kteří jako nesourodá dvojice poměrně dobře fungují. Soňa Norisová je sympatická a přemoudřelou spisovatelku jsem jí bez problémů věřila, u Děrgela už to bylo trochu horší. U tohohle seriálu je to trochu vítězství jednookého mezi slepými, protože Vraždy jsou jeden z mála komediálních(?) seriálů, který není o vztazích a to já oceňuju. Takže přivírám oči a hážu tři hvězdičky. Můj komentář na specifické problémy se sexismem se dá najít zde. ()

Galerie (381)

Zajímavosti (3)

  • Vždy před scénami z kanceláře vyšetřovatelů je záběr na policejní budovu, jež má vyklápěcí okna. Při záběrech z kanceláře jsou ale vidět klasická okna, otevírající se do stran. Scény jsou tedy natáčeny jinde. (rakovnik)

Reklama

Reklama