Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (195)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Česká země jako malovaná.... Troškovi se opět podařilo ukázat, jak krásnou a malebnou tu máme krajinu. Peklo je nádherné, byla to perfektní volba a rozhodně se vydám do Čertoviny na kozí chcanky (Troškou doporučovaný nápoj, podávaný v pekle, které za běžných dní funguje jako hospůdka). Každopádně nejsem zrovna obdivovatelem Troškových hašteřících se čertů, takže to pro mě bylo trošku mínus, že od svého vkusu opět neupustil, nicméně k němu to už nějak patří. Luciper byl vcelku ucházející, ač jsem už viděla mnohem lepší (S Čerty nejsou žerty, Čert ví proč?...). Dvojice Prachař-Benedikt byla ale naprosto skvělá a bavili mě od začátku až do konce. Hlavní hrdinka Hana (Sandeva) byla pěkňoučká a očko potěšila, stejně tak i Jan (Muller). Nejvíc jsem se ale nasmála u hříšné duše v podání Holuba, protože to bylo naprosto excelentní. Celkový dojem z pohádky mám pozitivní, byla opravdu milá a hodně oku lichotící. Pět hvězd ode mě ovšem nedostane, protože mi tam něco chybělo. Třeba to časem ještě přehodnotím.... Doporučuji návštěvu kina všem pohádkářům a dětem :) Viděno v kině na předpremiéře vč. Zdeňka Trošky, Richarda Jaroslava Mullera a Dominicka Benedikta. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Když srovnám pohádku Čertoviny s vánoční štědrovečerní televizní "nadílkou" ČT1 roku 2018 - Kouzelník Žito (a nakonec i těch předcházejících roků) vychází mi Čertoviny v hodnocení zcela nejlépe. Proto ty čtyři hvězdičky. Ano je to po čertech lepší pohádka než ten totální propadák Zdeňka Zelenky a propadák celého vedení ČT, které zcela jistě "odborně a kompetentně" rozhoduje, co nabídnout divákovi na Štědrý den. Zdravím Vás pane Dvořáku do ČT1. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Troškovi se tentokrát podařilo umírnit svůj extravagantní styl - jeho postavy nejsou tak ukvičené a nadmíru nesympatické, scénář, byť lehce předvídatelný, není úplně pitomý a snímek zobrazuje v kladném slova smyslu českou krajinu a folklór. Maličko to Troškovi uklouzávalo u postav čertů v jejich čertí podobě a u zbloudilé duše, nicméně to bohatě vynahradili Oldřich Navrátil s Karlem Dobrým. Ústřední zamilovaná dvojice byla spíše nevýrazná, nicméně neurazila. V rámci svého žánru spíše průměrný, avšak v Troškově filmografii nadprůměrný filmařský kousek, na který se dá v klidu podívat, aniž by člověka pálily oči a IQ mu klesalo rychlostí blesku. ()

vox_populi odpad!

všechny recenze uživatele

nuž - vyzerá to na Koniec (dobrých) rozprávok v Čechách...veľmi som sa snažil, ale dopozerať tento rozprávkový paškvil som nedokázal...myslím, že Troškov potenciál je v tomto smere definitívne "vyhorený" Je to, žiaľ, i v nedostatku vhodných "rozprávkových" hercov v Čechách i na Slovensku...obsadiť J. Prachařa do hlavnej úlohy je ako obsadiť C. Buckinghamovú v prípade (podstatne lepšie zvládnutej) slovenskej rozprávky Láska na vlásku - je to zúfalosť, prípadne debilita...Troška sa síce snaží, to sa mu uprieť nedá, ale vykrádanie motívov z výbornej "minulorežimnej" rozprávky "S čerty nejsou žerty" sa mu vôbec nepodarilo a podariť ani nemôže. Že by to skúsil s "Princeznou ze mlejna 3"? Hm... ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Místy se mi zdálo jako bych to tak nějak už vyděl a taky jo pan Troška se vrátil na místa kde natáčel pohádku např - Pricezna ze mlejna nebo jiné jeho oblíbené místa , no a pak do slepil do hromady ,škoda že nenašel něco nového a originálnějšího protože to jak mluvil sedlák a pořád stejná stavení vás dovede k myšlence že všude byly stejné vesnice a jen svítilo sluko . Prostě originalita tomu chybí . ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)

Reklama

Reklama